Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΡΕΕΙ ΣΑΝ ΠΟΤΑΜΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Παρά τις συνεχιζόμενες από το καλοκαίρι του 2016 εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το τοπίο ...






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρά τις συνεχιζόμενες από το καλοκαίρι του 2016 εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το τοπίο δεν είναι καθόλου καθαρό, όπως αναφέρουν πολλοί πολιτικοί παρατηρητές και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος για κάτι… «απρόοπτο» που αυτή την φορά, όπως αναφέρεται, θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο και κυρίως αιματηρό, καθώς θα πνίξει την χώρα στο αίμα.

Στις 8 Ιουνίου 2017, ο έγκριτος αρθογράφος της Hürriyet, ο Abdulkadir Selvi, έγραφε ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα ενός νέου πραξικοπήματος και αυτή την φορά το αίμα θα ρέει ποτάμι σε όλη την χώρα, «Çok kan akacak»!






Παράλληλα σύμφωνα με ένα πολύ αποκαλυπτικό άρθρο στην τουρκική επιθεώρηση Aydınlık, ο πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και στρατιωτικός εισαγγελέας, συνταγματάρχης Ahmet Zeki Üçok γράφει ότι στο τουρκικό στρατό μόνο το 15% των Γκιουλενικών έχει συλληφθεί ή αποπεμφθείç



Όπως ανέφερε, την περίοδο 2000-2015, δηλαδή ουσιαστικά επί κυβερνήσεων Ερντογάν, το 80% των εισαγομένων σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές ήταν μελη οργανώσεων του Γκιουλέν. Όλοι αυτοί υπολογίζονται σε 60-70 χιλιάδες αξιωματικούς.


Μέχρι σήμερα έχουν αποπεμφθεί 7 χιλιάδες 500, δηλαδή μονή το 10 με 15%. Ακόμα υπηρετούν περίπου 40 με 50 χιλιάδες αξιωματικοί Γκιουλενικών πεποιθήσεων.

Το ενδιαφέρων είναι ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ahmet Zeki Üçok, στην τουρκική πολεμική αεροπορία ακόμα υπηρετούν 180 πιλότοι που πρόσκεινται στον Γκιουλέν. Όπως υποστήριξε μετά το αποτυχών πραξικόπημα συνελήφθηκαν 280 πιλότοι. Από αυτούς κρατούνται 100 για να δικαστούν για εσχάτη προδοσία. Οι άλλοι 180 αμφιβόλου φρονήματος έχουν παραμείνει στις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας.




Στην αστυνομία υπολογίζει ότι 70 χιλιάδες αστυνομικοί και παράλληλα 24 χιλιάδες σπουδαστές στρατιωτικών σχολών που έκλεισαν, πρόσκεινται στον Γκιουλέν. Όλοι αυτοί, όπως υποστήριξε, είναι εκπαιδευμένοι στην χρήση όπλων και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για κάθε δράση. Σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες περίπου 150-200 χιλιάδες είναι οπαδοί του Γκιουλέν. Αν υπολογίσουμε και τους εξαρτωμένους και τις οικογένειες τους, όπως ισχυρίστηκε, φτάνουμε στο ένα εκατομμύριο που φέρεται οργισμένο από την όλη κατάσταση και είναι ικανοί να προχωρήσουν σε νέα στάση κατά του καθεστώτος.

Πρόβλημα υπάρχει όπως ανέφερε και στο διπλωματικό σώμα, κυρίως στους στρατιωτικούς ακολούθους, όπου κυριαρχούν οι προσκείμενοι στον Γκιουλέν. Ακόμα και την δικαιοσύνη αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε και την ΜΙΤ, υπάρχουν πυρήνες Γκιουλενικών.

Όλα αυτά σκιαγραουν μια πολύ ρευστή εικόνα μεγάλης ανασφάλειας και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και ορισμένες ξένες πρεσβείες στην Άγκυρα, που φροντίζουν συνεχώς να ενισχύουν το… προσωπικό ασφαλείας τους!

Εμείς όμως, στην…αφασία μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr