Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ! ΕΠΑΘΑΝ ΠΛΑΚΑ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ... ΑΣΗΚΩΤΑ ΔΙΧΤΥΑ!

Ο καρχαρίας είχε μήκος 4 μέτρων. Πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων που τον ανέβασαν στο αλιευτικό σκάφος... Ένας καρχαρίας μήκους 4 περ...





Ο καρχαρίας είχε μήκος 4 μέτρων. Πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων που τον ανέβασαν στο αλιευτικό σκάφος...


Ένας καρχαρίας μήκους 4 περίπου μέτρων πιάστηκε στα δίχτυα αλιευτικού σκάφους στο Ιόνιο πέλαγος και συγκεκριμένα στον Αστακό. Το συγκεκριμένο είδος δεν είναι ο σαπουνάς όπως γράφεται, αλλά ο καρχαρίας αλέτρι, ή γκρίζος νωτιδανός (επιστημονική ονομασία Hexanchus griseus – Εξάνχος ο φαιός).



Αυτός ο καρχαρίας είναι αξιοσημείωτος κυρίως λόγω των πρωτόγονων και σύγχρονων χαρακτηριστικών. Οι συγκεκριμένοι καρχαρίες, φτάνουν σε μήκος τα 5,5 μέτρα και βάρος τα 600 κιλά.

Έχει σχήμα παρόμοιο με των καρχαριών που ζούσαν στην Τριασική περίοδο, με ένα ραχιαίο πτερύγιο, κοντά στο ουριαίο πτερύγιο και έχει έξι ζεύγη από βράγχια. Βρίσκεται σε βάθη μεγαλύτερα από 90 μέτρα και έχει καταγραφεί σε βάθος δύο χιλιομέτρων σε όλες τις τροπικές και εύκρατες θάλασσες της Γης. Λόγω της μεγάλης εξάπλωσής του η διατροφή του ποικίλει και περιλαμβάνει συνήθως μαλάκια, καρκινοειδή και άγναθα. Αυτός ο καρχαρίας αν και μεγάλος, φαίνεται να μην έχει επιτεθεί σε ανθρώπους. Αλιεύεται για το λάδι από το συκώτι του. Το κρέας του ωμό είναι δηλητηριώδες.
Αιτωλοακαρνανία: Καρχαρίας στον Αστακό

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.