Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ... ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΣΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...!!

Βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο ανοίγουν ερωτικές σελίδες με τα κινητά τους τηλέφωνα, στη διάρκεια της διαδικασίας κοινοβουλευτι...






Βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο ανοίγουν ερωτικές σελίδες με τα κινητά τους τηλέφωνα, στη διάρκεια της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οι περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από τα μέσα ενημέρωσης τα οποία βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και καταγράφουν τις συζητήσεις των βουλευτών, αναφέροντας ότι ορισμένοι βουλευτές ανοίγουν βίντεο ή φωτογραφίες με ανήθικο περιεχόμενο.




Μάλιστα, στη διάρκεια συζήτησης στην αλβανική βουλή, η αντιπρόεδρος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, Βασιλίκα Χούσι, ζήτησε από τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ταουλάντ Μπάλα, του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντμοντ Σπάχο και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, Πετρίτ Βασίλι, να συζητήσουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο με τους βουλευτές, που ανοίγουν σελίδες σε απευθείας σύνδεση με πορνογραφικό περιεχόμενο.

«Υπάρχει ανησυχία για τη συμπεριφορά βουλευτών στην αίθουσα της Συνέλευσης, παρουσία των μέσων ενημέρωσης, όπου καταγράφονται από τις κάμερες, πολλοί βουλευτές κατά τη διάρκεια των συνόδων να ανοίγουν στο διαδίκτυο διάφορες σελίδες κα μερικές φορές ανήθικες και στη συνέχεια οι ενέργειες τους ‘βγαίνουν’ στα ΜΜΕ. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα», τόνισε η Χούσι.

Ο Κανονισμός της Συνέλευσης, σημειώνει το δημοσίευμα, έχει μόνο λίγες γραμμές, σχετικά με το θέμα αυτό, όπου το άρθρο 62 προβλέπει ότι οι Βουλευτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν στη Βουλή προσβλητική και μη κοινοβουλευτική γλώσσα, να μην διαδίδουν πληροφορίες παραβιάζοντας το απόρρητο κάποιου, να συμπεριφέρονται αδικαιολόγητα ή να προκαλούν ακαταστασία στις εγκαταστάσεις της Συνέλευσης.

Επίσης το άρθρο 11 του κώδικα δεοντολογίας προβλέπει την απαγόρευση χρήσης του τηλεφώνου από βουλευτή κατά τη διάρκεια συνόδων της ολομέλειας, αλλά δεν προβλέπει τίποτε για τη δεοντολογία της συμπεριφοράς των βουλευτών.

(Στοιχεία από foldrejt.info)
--
The Hellenic Information Team