Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΓΜΗ» ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα κλείσει τα σύνορα με το βόρειο Ιράκ "ανά πάσα στιγμή". Με αυτό τον τρό...





Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα κλείσει τα σύνορα με το βόρειο Ιράκ "ανά πάσα στιγμή".

Με αυτό τον τρόπο, επανέλαβε την απειλή που είχε διατυπώσει μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων.




«Εχουμε κλείσει πλήρως τον εναέριο χώρο μας για την περιφερειακή κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους σύμφωνα με την Hurriyet. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ερντογάν είπε:"H Τουρκια μπορεί να κλείσει τα σύνορα με το Ιράκ αν η Βαγδάτη συνεχίσει να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο Ιράκ".

«Οι συνομιλίες με το Ιράκ συνεχίζονται σχετικά με το το τι μπορεί να γίνει. Δεν έχουμε κλείσει τις συνοριακές πύλες ακόμη, αλλά και αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή», είπε μεταξύ άλλων.

Την Δευτέρα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της για την ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή. Είπε ακόμα ότι θα εργαστεί ώστε να παραδώσει το κυριότερο σημείο διέλευσης στην περιοχή στην κεντρική ιρακινή κυβέρνηση.

Η συνοριακή διάβαση Χαμπούρ είναι το κυριότερο σημείο διέλευσης μεταξύ της Τουρκίας και της ιρακινής ημιαυτόνομης Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από http://www.hurriyetdailynews.com