Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕΜΕΤΙΑ...!!! Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΓΕΩΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε ακόμη ότι σύντομα- έως τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου- θα ξεκινήσει η κατασκευή σταθμού πυρηνική...

Ο γαμπρός του Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις για φυσικό αέριο σε κυπριακά ύδατα





Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε ακόμη ότι σύντομα- έως τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου- θα ξεκινήσει η κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακουγιού

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου συγκεκριμένα αρχές του 2018 θα πραγματοποιήσουμε μια ρηχή και μια βαθιά γεώτρηση, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.




«Θα κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο πριν από το τέλος αυτού του χρόνου. Σχεδιάζουμε να κάνουμε την πρώτη μας βαθιά γεώτρηση το 2018», ανέφερε ο γαμπρός του Ερντογάν, μιλώντας στο πλαίσιο του 8ου Ενεργειακού Συνεδρίου στην Αττάλεια.

Επεσήμανε πως η Τουρκία βρίσκεται σε μια προβληματική γεωγραφία και κύριος της στόχος είναι η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας της. «Θα αξιοποιήσουμε την ηλιακή και αιολική ενέργεια και τον εγχώριο άνθρακα. Έχουμε αυξημένα αποθέματα άνθρακα για να επιστρέψουμε στις εγχώριες πηγές», είπε, προσθέτοντας πως το ενεργειακό μοντέλο της χώρας σιγά σιγά αλλάζει.
«Θα ξεκινήσουμε να ανοίγουμε ''πηγάδια'' σε τουρκικά και κυπριακά νερά», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ- σύμφωνα με το Reuters- δήλωσε ότι γεωτρήσεις θα γίνουν και στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε ακόμη ότι σύντομα- έως τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου- θα ξεκινήσει η κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακουγιού. «Εάν καταφέρουμε να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 29 Οκτωβρίου του 2023, την 100η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερο δώρο για εμάς», είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.