Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΙΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ ΑΛΛΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ - ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΗ!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για πρόωρες εκλογές στην Καταλονία - Ο Κάρλες Πουτζδεμόν διέλυσε τη Βουλή - Στις κάλπες ξανά οι Καταλ...





Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για πρόωρες εκλογές στην Καταλονία - Ο Κάρλες Πουτζδεμόν διέλυσε τη Βουλή - Στις κάλπες ξανά οι Καταλανοί στις 20 Δεκεμβρίου -



"Προδότης" αποκαλείται από πολλούς Καταλανούς ο Πουτζδεμόν!
Σε μια κίνηση ματ προς τον Μαριάνο Ραχόι, ο Κάρλες Πουτζδεμόν αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην Καταλονία. Εκτιμάται ότι έτσι επιχειρεί να «μπλοκάρει» την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την ισπανική κυβέρνηση.

Μόνο που η κίνηση αυτή δεν άρεσε στους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας. Οι οποίοι ήδη καλούν μέσω των social media κι όχι μόνο τους πολίτες σε διαδήλωση στη Βαρκελώνη. Κι αυτή τη φορά όχι κατά της Μαδρίτης και του Ραχόι, αλλά κατά του Πουτζδεμόν!

«Πουτζδεμόν, είσαι προδότης»

Η απόφαση αυτή του προέδρου της Καταλονίας έγινε δεκτή με αρνητικές αντιδράσεις από πολλούς. Ήδη, το Πουτζδεμόν αποκαλείται προδότης στα social media.


newsit


ΝΕΟΤΕΡΑ





Θεάτρο του παραλόγου στην Καταλονία με πρωταγωνιστή τον Κάρλες Πουτζδεμόν! - Αρχικά, διέρρευσε ότι θα προκηρύξει εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου - Μετά, μετέθεσε κατά μια ώρα το διάγγελμά του - Τελικά το... ακύρωσε - Θύελλα αντιδράσεων στη Βαρκελώνη, εκατοντάδες υπάρμαχοι της ανεξαρτησίας έξω από τη Τζενεραλιτάτ!
Στο ίδιο έργο θεατές, με πρωταγωνιστή τον Κάρλες Πουτζδεμόν! Η Καταλονία «κρέμεται» από μια κλωστή και ο ηγέτης της φαίνεται ότι παίζει το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» με τον Μαριάνο Ραχόι. Γιατί μόνο ως παιχνίδια μπορούν να θεωρηθούν όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στη Βαρκελώνη!

Ο Πουτζδεμόν παίζει με έναν ολόκληρο λαό. Όλοι γνώριζαν ότι σήμερα (26.10.2017) μετά την άρνησή του να εμφανιστεί στην ισπανική Γερουσία, θα απηύθυνε διάγγελμα. Ήταν (αρχικά) προγραμματισμένο για τις 13:30 (σ.σ. 14:30 ώρα Ελλάδας).

Δείτε live από τη Βαρκελώνη





Αρχικά, υπήρξαν διαρροές ότι ο Πουτζδεμόν, σε μια κίνηση ματ προς τη Μαδρίτη, θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές. Διέρρευσε ακόμη και η ημερομηνία: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Έτσι, θα μπλόκαρε την ενεργοποίηση του άρθου 155 από την κυβέρνηση Ραχόι. Κατ’ επέκταση και την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας. Θα κέρδιζε χρόνο.

Στη συνέχεια, μετέθεσε για μια ώρα το διάγγελμά του. Το οποίο τελικά, αιφνιδιαστικά, ακύρωσε!

«Πουτζδεμόν, είσαι προδότης»

Λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως προτίθεται να μην κηρύξει ανεξαρτησία αλλά πρόωρες εκλογές, ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις.

Χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο της κυβέρνησης. Περίμενε να ακούσει τον Πουτζδεμόν. Και περίμενε. Και περίμενε.