Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ …ΚΟΛΑΣΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ενώ ήδη η Δαμασκός με αυστηρό μήνυμα απαίτησε απ τους Τούρκους να αποχωρήσουν πάραυτα από το συριακό έδα...






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ ήδη η Δαμασκός με αυστηρό μήνυμα απαίτησε απ τους Τούρκους να αποχωρήσουν πάραυτα από το συριακό έδαφος, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πλασαριστεί μεταξύ İldib και του κουρδικού θύλακα του Afrin, σε απόσταση μόλις τριών χιλιόμετρων από τις κουρδικές γραμμές.

Την Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως το τουρκικό εθνικό συμβούλιο να αποφασίσει αν θα επιτεθεί ο τουρκικός στρατός στις κουρδικές δυνάμεις, που ενισχύονται συνεχώς ενώ εξοπλίζονται από τους Αμερικανούς.








Οι τουρκικές πληροφοριες αναφέρουν ότι έχει συσταθεί γραμμή ενίσχυσης των Κουρδών μεταξύ Χαλεπιού, που βρίσκεται υπό συριακό έλεγχο και του κουρδικού θύλακα του Afrın.

Ήδη στην Τουρκία πολλοί εκφράζουν σκεπτικισμό για την τουρκική επέμβαση στο συριακό έδαφος, ενώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε πως ο κάθε νεκρός από την επέμβαση στην Σύρια θα βαρύνει τον ίδιο τον Ερντογάν.

Το σίγουρο είναι πως αν τελικά οι Τούρκοι κάνουν το ατόπημα και επιτεθούν στις κουρδικές γραμμές με την μεγάλη αποφασιστικότητα των Κούρδων, ποτάμια αίματος θα πληρώσουν την περιοχή και ο μέχρι τώρα πόλεμος με τους ισλαμιστές θα φαντάζει αυτή την φορά… εκδρομικός περίπατος!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr