Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...!! «Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ»...!!!

«Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον έχουν αυξηθεί τόσο έντονα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών που το Πεντάγωνο πρέπει να ...





«Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον έχουν αυξηθεί τόσο έντονα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών που το Πεντάγωνο πρέπει να προετοιμάσει εναλλακτικές λύσεις στην τουρκική αεροπορική βάση – κλειδί, για περιφερειακές επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Έρικ Έντελμαν.




Οι αμερικανικές δυνάμεις λειτουργούν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ από τη δεκαετία του 1950, αλλά η αυξανόμενη δυσπιστία μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ- από τη στήριξη των κουρδικών πολιτοφυλακών στο Ιράκ μέχρι την άρνησή τους να εκδώσουν τον θρησκευτικό ηγέτη Φετουλλάχ Γιουλέν- οδηγούν τον πρώην πρέσβη στην εικασία ότι η Τουρκία ενδέχεται να κλείσει τη βάση.

Ο Έντελμαν θα επισημάνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη βάση Ιντσιρλίκ ως μοχλό πίεσης για να εκδοθεί από τις ΗΠΑ ο Γκιουλέν, για τον οποίο ο Ερντογάν πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, όπως σημειώνεται.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Έρικ Έντελμαν, που τώρα είναι ανώτερος σύμβουλος στο Ίδρυμα για την Άμυνα των Δημοκρατιών, είπε χαρακτηριστικά:

«Μετά το πραξικόπημα, έγιναν αρκετές προσπάθειες εντυπωσιασμού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι η βάση Ίντσιρλικ θα μπορούσε να κλείσει ανά πάσα στιγμή για τις αμερικανικές δυνάμεις».

(Στοιχεία από The Washington Times)
-
The Hellenic Information Team