Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΙΑΣ 9ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ...: ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΛΟΓΩ ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Οι γονείς της δεν έχουν τα χρήματα για θεραπεία - Ζει με τις δεισιδαιμονίες της κοινωνίας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα... αμαρτιών, ε...





Οι γονείς της δεν έχουν τα χρήματα για θεραπεία - Ζει με τις δεισιδαιμονίες της κοινωνίας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα... αμαρτιών, ενώ τα παιδιά τη φοβούνται

Μία εξαιρετικά σπάνια μυική δυσπλασία ταλαιπωρεί ένα 9χρονο κορίτσι με αποτέλεσμα να βιώνει αφόρητους πόνους.





Η Afsheen Qumbar λόγω αυτής της δυσπλασίς δεν μπορεί να κρατήσει το κεφάλι της όρθιο και παραμένει λυγισμένο στο πλάι, σε γωνία 90 μοιρών. Επίσης, δεν μπορεί να σταθεί ή να περπατήσει κανονικά και περιορίζεται στην καθιστή στάση.




Η 9χρονη από το Μίτι του Πακιστάν χρειάζεται πάντα βοήθεια για να φάει και να πάει στην τουαλέτα. Οι γονείς της τονίζουν ότι έχουν επισκεφθεί διάφορους γιατρούς στο Μίτι, αλλά τούς έχουν πει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία στην περιοχή για αυτήν την ασθένεια.
«Στεναχωριέμαι να βλέπω έτσι την κόρη μου. Δεν μπορώ να τη βλέπω να υποφέρει πια», δήλωσε ο πατέρας της.

Μέχρι στιγμής κανείς από τους γιατρούς δεν έχει μπορέσει να καταλήξει σε σαφή διάγνωση για την περίπτωσή της.





«Μας συμβούλευσαν να την μεταφέρουμε στο ιατρικό κέντρο στο Καράτσι. Αλλά δεν έχουμε χρήματα για νοσηλεία σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο», προσθέτει.

Η Afsheen γεννήθηκε ως φυσιολογικό παιδί, όπως και τα υπόλοιπα έξι αδέλφια της, αλλά η ζωή της άλλαξε, οταν ήταν οκτώ μηνών

«Σε ηλικία οκτώ μηνών έπεσε στο έδαφος ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι και χτύπησε στον σβέρκο. Δεν δώσαμε σημασία και επειδή δεν είχαμε χρήματα, τήν πήγαμε σε χειροπρακτικό, όμως η κατάστασή της δεν βελτιώθηκε ποτέ. Όσο μεγάλωνε, τα προβλήματά της γίνονταν πιο σύνθετα. Δεν μπορούσε να κρατήσει όρθιο το κεφάλι της και συχνά διαμαρτυρόταν για πόνο στον σβέρκο της», σημείωσε η μητέρα της.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της και χρειάζεται σε όλα βοήθεια. Απλώς κάθεται σε μία γωνία και συνήθως παίζει με τα αδέλφια της».

Οι γονείς της μικρής εργάζονται στα αγροκτήματα της οικογένειας. Ο μεγαλύτερος αδελφός της, 25 ετών, εργάζεται σε μαγαζί και με τα λίγα χρήματα που κερδίζει έχει αναλάβει τα έξοδα του σπιτιού.

«Πρέπει να τη μεταφέρουμε παντού σαν μωρό, αλλά είναι 9 ετών. Πώς θα μπορούμε να τη μεταφέρουμε όταν μεγαλώσει;», διερωτούνται με παράπονο οι γονείς.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατάστασή της της έχει δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα. Ζει σαν παρίας, καθώς κανείς δεν την πλησιάζει. Τα παιδιά τη φοβούνται και οι ενήλικες πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα αποτέλεσμα... αμαρτιών!

Δεν πηγαίνει σχολειο και οι μόνοι της φίλοι είναι τα αδέλφια της.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Afsheen πάσχει από μία σπάνια περίπτωση μυικής δυσπλασίας ή κάποια ανωμαλία στη σπονδυλική στήλη, ωστόσο υποστηρίζουν ότι μόνο μία λεπτομερής εξέταση θα αποκαλύψει την αιτία.