Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

300 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΑ... ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ!

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπολύουν την τελική τους επίθεση στις συνοικίες της Ράκα όπου παραμ...

300 ξένοι τζιχαντιστές αποφάσισαν να μείνουν και να πεθάνουν στη Ράκα – Οι Κούρδοι (SDF) επιτίθενται






Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπολύουν την τελική τους επίθεση στις συνοικίες της Ράκα όπου παραμένουν ταμπουρωμένοι μερικές εκατοντάδες αλλά σκληροπυρηνικοί τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Είχε προηγηθεί η εκκένωση των τζιχαντοκρατούμενων συνοικιών από τους αμάχους, δηλαδή κατοίκους της πόλης, οικογένειες Σύρων τζιχαντιστών και όσους Σύρους τζιχαντιστές δέχθηκαν να καταθέσουν τα όπλα τους.




Όσοι συνθηκολόγησαν, μαζί με τους αμάχους, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, σε έδαφος που παραμένει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ορισμένοι αφοσιωμένοι τζιχαντιστές, ξένοι εθελοντές όπως και άλλοι που εμπλέκονται σε ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας, αποφάσισαν να μείνουν στις θέσεις τους και να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

«Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι ολόκληρη η πόλη να εκκαθαριστεί», αναφέρουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε πολεμικό τους ανακοινωθέν.

Ο εκπρόσωπος των SDF, Ταλάλ Σελό, δήλωσε στο Reuters ότι μαζί με τους αμάχους αποχώρησαν και 275 Σύροι τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με τις οικογένειές τους.

Στις τζιχαντοκρατούμενες συνοικίες δεν έχουνε απομείνει «περισσότεροι από 200-300» ξένοι τζιχαντιστές για να πολεμήσουν.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, που υποστηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, δήλωσε με τη σειρά του ότι η μάχη με τους εναπομείναντες τζιχαντιστές μέσα στη Ράκα «αναμένεται να είναι δύσκολη».

Η Λάιλα Μοστάφα, επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα, δηλαδή του δημοτικού συμβουλίου που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της πόλης μετά την πλήρη απελευθέρωσή της, το οποίο συγκροτήθηκε με την υποστήριξη των SDF, διέψευσε ότι μεταξύ των τζιχαντιστών που αποχώρησαν από τη Ράκα βρίσκονται και ξένοι εθελοντές.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εκτιμά ότι μέσα στη Ράκα έχουν παραμείνει 300-400 τρομοκράτες.

Ο Ομάρ Αλούς, από το Πολιτικό Συμβούλιο της Ράκα, εξήγησε ότι η φάλαγγα με τους απεγκλωβισμένους θα καταλήξει στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Θα πάνε όλοι στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, είτε έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος είτε όχι, επειδή οι τζιχαντιστές που δέχτηκαν να φύγουν από την πόλη με τις οικογένειές τους θέλουν τους άλλους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες για να μη δεχθούν επίθεση κατά τη διαδρομή.

Εάν έχουν απομείνει άμαχοι στις συνοικίες που ελέγχουν οι τρομοκράτες θα είναι οικογένειες ξένων τζιχαντιστών. Κάτοικοι της Ράκα δεν υπάρχουν μέσα στην εμπόλεμη ζώνη μετά τον απεγκλωβισμό, διευκρίνισε ο Ταλάλ Σελό. .tribune.gr/