Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ... ΑΘΑΝΑΤΟΣ...!!! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»: ΠΩΣ Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΕΔΙΝΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ!..

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Στυλιανού Παττακού κι ένα εκπληκτικό ντοκουμέντο που δείχνει την μεγαλοφυΐα του και παρουσίασε στην ...





Ένας χρόνος από τον θάνατο του Στυλιανού Παττακού κι ένα εκπληκτικό ντοκουμέντο που δείχνει την μεγαλοφυΐα του και παρουσίασε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπαρχηγός των «ΙΩΝ» Τασούλης Κωστόπουλος.




Πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη τον Νοέμβρη του 1967 (επτά μόλις μήνες μετά την επιβολή της 21ης Απριλίου), δημοσιεύτηκε σε όλες τις ελληνικές εφημερίδες στις 17 Νοέμβρη του 1967 με πανομοιότυπο τρόπο και δείχνει τον απλούστατο τρόπο με τον οποίο έδινε λύσεις στα προβλήματα που ανέκυπταν, ο Μεγάλος αυτός Έλληνας που ονομάζεται Στυλιανός Παττακός.

Μεταφέρουμε επί λέξει την αποκάλυψη του Τασούλη του Κωστόπουλου:

«Ενα τυπικό μικροσυμβάν, που δημοσιεύτηκε (με πανομοιότυπο κείμενο) στις εφημερίδες της 17/11/1967, είναι αποκαλυπτικό για την έκταση αυτής της τρομοκρατικής πρακτικής.

Κάποιος ταξιτζής από τον Βύρωνα «κατεφέρετο» το φθινόπωρο του 1967 κατά της επέκτασης της περιμετρικής ζώνης, λέγοντας ότι μείωσε τις εισπράξεις του· κάποιος καλοθελητής ενημέρωσε σχετικά την Ασφάλεια και αυτή τον Παττακό, που διέταξε να τον συλλάβουν και να του τον φέρουν, με την κατηγορία ότι παρόμοια γκρίνια συνιστά οργανωμένη «αντίδρασιν κατά της κυβερνήσεως», βάσει «γραμμής που είχε δοθεί από τον ραδιοσταθμόν του ΚΚΕ».

Μετά τη συνομιλία τους, διαβάζουμε στο άρθρο, ο προσαχθείς «παρεδέχθη την ορθότητα των ληφθέντων μέτρων, όπως την παραδέχονται όλοι οι επαγγελματίαι οδηγοί», με εξαίρεση «τους κομμουνιστάς φανατισμένους επαγγελματίας της αντιδράσεως, της αναταραχής».

Ο δε Παττακός τον άφησε ελεύθερο, στέλνοντας το σχετικό «ρεπορτάζ» (και φωτογραφία του μεταξύ τους «διαλόγου») στον Τύπο, προς γενικό παραδειγματισμό.

Ο γκρινιάρης ταξιτζής ενώπιον του Παττακού | ΑΡΧΕΙΟ Τ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο προσαχθείς, διαβάζουμε εκεί, «εγλύτωσε χάριν εις την μεγαλοφροσύνην του κ. Παττακού. Διά τους κομμουνιστάς, όμως, και τους αφελείς συνοδοιπόρους των υπάρχουν οι νόμοι, οι οποίοι θα εφαρμοσθούν εις εκάστην περίπτωσιν με την δέουσαν αυστηρότητα».!!





Με την ευκαιρία, ο «Στόχος» υπενθυμίζει πώς ο ανεπανάληπτος Παττακός έδωσε λύση στο θέμα των απεργιών της «Ολυμπιακής». Μεταφέρουμε πώς διηγείται το περιστατικό ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της 21ης Απριλίου στην σελίδα 287 του θρυλικού βιβλίου του «21η Απριλίου, Ημέραι και Έργα»...

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ: «Εδέχθην το προεδρείον των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση. Ηπείλησαν απεργίαν.

Εζήτησα να προσέλθουν μετά του εργοδότου – Ωνάση – και μετά από κοπιώδη συζήτησιν άκαρπον, τους ενέκλεισα εις δωμάτιον του Υπουργείου Εσωτερικών με απαγόρευσιν εξόδου των, μέχρις ότου συμβιβασθούν! Δεν παρήλθε πολλή ώρα και η λύσις ευρέθη... Ωνάσης και συνδικαλισταί αφέθησαν ελεύθεροι και ο Αερομεταφορεύς υπό την ηγεσίαν ισχυράς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ειργάζετο θαυμάσια και με κέρδη… Ο νοών νοείτω»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.