Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ 187 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ! ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΡΩΣΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ...

ΜΑΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ... Ο Πρόεδρος της ...






ΜΑΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ...

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί από σήμερα (9/10) το απόγευμα διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία.




Είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν επισκέπτεται τη Σερβία υπό την ιδιότητα του Προέδρου Δημοκρατίας.

Η τελευταία φορά που την επισκέφτηκε ήταν το 2010 όταν είχε μεταβεί στη χώρα ως πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες του Ερντογάν με τον ομόλογό του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα είναι οικονομικής φύσεως και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των τουρκικών επενδύσεων στην Σερβία και την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών.

Για αυτό το λόγο τον Ερντογάν συνοδεύουν, 187 Τούρκοι επιχειρηματίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια Τούρκοι επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι τις κρατικές επιχορηγήσεις της Σερβίας, επενδύουν μαζικά κυρίως στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Γεγονός είναι επίσης ότι οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται στη νότια Σερβία όπου είναι φθηνά τα εργατικά αλλά και στη νοτιοδυτική Σερβία όπου υπάρχει έντονο μουσουλμανικό στοιχείο στον πληθυσμό της περιοχής.




Η Τουρκία ενδιαφέρεται για επενδύσεις στον τουρισμό και σε έργα υποδομής, δίνοντας προτεραιότητα στην ανακατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή Σαντζάκ αλλά και την κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το Βελιγράδι με το Σαράγιεβο.

Έντονο είναι επίσης το ενδιαφέρον της ‘Αγκυρας για το αεροδρόμιο «Morava» στο Κράλιεβο στη δυτική Σερβία.

Πρόκειται για ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο που είχε καταστραφεί από τα νατοϊκά αεροσκάφη το 1999 αλλά ανακατασκευάστηκε το 2011 και μετατράπηκε σε πολιτικό αεροδρόμιο.

Η Τουρκία από το 2012 εκδήλωσε την πρόθεση να συμμετάσχει ως ισότιμος στρατηγικός εταίρος στον έλεγχο του αεροδρομίου αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση από την σερβική κυβέρνηση.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στο Βελιγράδι, Τάντζου Μπίγκλιτς δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ερντογάν θα θέσει εκ νέου το θέμα στις συνομιλίες με τον Βούτσιτς και ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση κρατά εδώ και πέντε χρόνια δεσμευμένα τα χρήματα για αυτήν την επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.