Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ WWF ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ!

ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ; ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ...! ΒΙΝΤ...






ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ; ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ...! ΒΙΝΤΕΟ


Η πετρελαιοκηλίδα έχει προκαλέσει οικολογικές συνέπειες που δεν μπορούν καν να προσδιοριστούν ακόμη. Μηνύσεις κατέθεσαν ο δήμος Πειραιά και η WWF.


Ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες από την εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας που προέκυψε μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου στην Σαλαμίνα. Το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου «Αγία Ζώνη 2» γέμισε με πετρέλαιο τον Σαρωνικό προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή. Όλα αυτά την ώρα που οι εικόνες -και σήμερα- από παραλίες σε Σαλαμίνα, Φάληρο, Αλιμο, Ελληνικό και Γλυφάδα, είναι σοκαριστικές. Ένα μαύρο πέπλο έχιε καλύψει τα πάντα και η πετρελαιοκηλίδα προκαλεί συνεχώς προβλήματα.






Η πετρελαιοκηλίδα φέρνει… μηνύσεις





Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Αφορμή η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών του Πειραιά, μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου στην θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας.

«Κατέθεσα σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη ρύπανση που υπέστησαν οι ακτές και η θάλασσα του Πειραιά«, δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο, εξαιτίας του οποίου υπέστη οικολογική ζημιά το παραλιακό μέτωπο, καθώς και η όλη διαδικασία αντιμετώπισης».




«Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Είναι δεδομένο πως αυτό που προέχει είναι να καθαρίσει το συντομότερο δυνατό η θάλασσα του Πειραιά. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, σίγουρα έγιναν λάθη. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και όσοι έχουν ευθύνη να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.» τόνισε ο κ. Μώραλης.

Επιπρόσθετα και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση – WWF ανακοίνωσε ότι υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στον Σαρωνικό. «Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα που έχει ρυπάνει παραλίες της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού Κόλπου κάνει δυστυχώς πραγματικότητα τον εφιάλτη του πετρελαίου για την υγεία των ακτών και της θάλασσας».

«Αφού δεν αποτράπηκε η τραγωδία πρέπει τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με παραδειγματικό τρόπο και ότι μέσα από την εξονυχιστική ανάλυση των αιτίων θα βγούμε καλύτερα προετοιμασμένοι για να προλάβουμε ή να ελέγξουμε αντίστοιχα ατυχήματα στο μέλλον» δήλωσε ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.