Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ TOY SDF ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η ρωσική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τη Δευτέρα τις υπό κουρδι...

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κουρδικές δυνάμεις (SDF) κοντά σε πετρελαιοπηγή στην ανατολική Συρία





Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η ρωσική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τη Δευτέρα τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, τα ρωσικά αεροπλάνα χτύπησαν τις κουρδικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στην περιοχή της πετρελαιοπηγής Κόνικο στα νοτιοανατολικά της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.




Άλλες αναφορές ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους Κούρδους στα βόρεια της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για απώλειες μεταξύ των μαχητών τους, αν και ακόμα είναι νωρίς για συγκεκριμένους αριθμούς.

Πιο επίσημες πηγές μιλάνε για βαρύ βομβαρδισμό των κουρδικών θέσεων δίχως να αποσαφηνίζουν εάν ήταν το συριακό πυροβολικό ή η ρωσική πολεμική αεροπορία.

Στην πλούσια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, μια περιοχή κυρίως έρημος, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ προελαύνουν ανατολικά του Ευφράτη και οι κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Ρωσίας δυτικά του ποταμού.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους, δημοκρατικοί Άραβες και Ασσύριοι, θεωρούν ότι όλα τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη είναι δικά τους και προσπαθούν να αποσπάσουν όσες περισσότερες περιοχές προλαβαίνουν από το Ισλαμικό Κράτος που υποχωρεί, συμπεριλαμβανομένων και πολλών πετρελαιοπηγών.

Η κυβέρνηση της Συρίας, που δεν αναγνωρίζει την ομόσπονδη επικράτεια της βόρειας Συρίας που ανακήρυξαν οι Κούρδοι, θέλει να τους σταματήσει δίχως να επεκταθούν περισσότερο.

Πριν μια εβδομάδα οι Κούρδοι της Συρίας κατηγόρησαν ξανά τη Μόσχα ότι τους βομβάρδισε, κάτι που η ρωσική πλευρά διέψευσε σε όλους τους τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.