Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΡΑΚΑ... ΚΑΙ ΛΕΜΕ «ΗΤΑΝ» ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ DRONE ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

Η Ράκα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που αποτελείται κατά κύριο λόγο από κο...

Η Ράκα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που αποτελείται κατά κύριο λόγο από κουρδικές δυνάμεις, αλλά και εντόπιες πολιτοφυλακές Ασσύριων ή άλλων εθνικοτήτων.




Την ίδια στιγμή, το Ισλαμικό Κράτος βιώνει τη μία ήττα μετά την άλλη, στα πεδία των μαχών, με την ίδια τη Ράκα, η τελευταία μεγάλη πόλη υπό τον έλεγχό του, να είναι έτοιμη κι αυτή να καταρρεύσει.

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χάνουν συνεχώς έδαφος από τους Κούρδους και τις κυβερνητικές δυνάμεις, ωστόσο, συνεχίζουν να αμύνονται με μανία σε μια πόλη που είχε ανακηρυχθεί «πρωτεύουσα» του ψευδοχαλιφάτου τους στη Συρία.

Μέσα στην εμπόλεμη Ράκα υπολογίζεται ότι έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι περίπου 25.000 πολίτες.

Η Ράκα (ελληνικό όνομα «Καλλίνικος»), καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και τους… «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τον Μάρτιο του 2013.




Τον Ιούνιο του 2013 άνοιξε γραφεία στην πόλη και το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν ακόμα η εποχή που το Ισλαμικό Κράτος και οι «μετριοπαθείς» συνεργάζονταν.

Στις 13 Ιανουαρίου 2014 η Ράκα περιήλθε υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, αφού εκδιώχθηκαν οι ισλαμιστές των άλλων οργανώσεων από την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε τη Ράκα «πρωτεύουσά» του και η πόλη υπήρξε μέχρι και τις 6 Ιουνίου 2017, οπότε και ξεκίνησε η πολιορκία της, το κέντρο της παγκόσμιας τρομοκρατίας του ISIS.

Drone που πέταξε πάνω από την πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα των τρομοκρατών, έδωσε αποκαλυπτικά πλάνα που αναρτήθηκαν στο YouTube στις 4 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.