Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΟΧΟΣ Ο ΒΛΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Την ενοχή του Παναγιώτη Βλαστού για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλη Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου του 2009, αποφάσισε το Πενταμελ...





Την ενοχή του Παναγιώτη Βλαστού για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλη Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου του 2009, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, από τους συνολικά 18 κατηγορουμένους, οι τέσσερις αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα.

Ένοχοι για την απαγωγή





Ενοχοι για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου κρίθηκαν εκτός από τον Παναγιώτη Βλαστό, που θεωρήθηκε ηθικός αυτουργός, οι Απόστολος Πετράκης και Χαράλαμπος Μουστάκας, ως φυσικοί αυτουργοί.

Αθώοι για την απαγωγή κρίθηκαν τρεις από τους πρωτόδικα καταδικασθέντες: ο Γιάννης Σκαφτούρας που είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία, ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης και Γιώργος Κατσαγάννης.

Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας -όπως του αποδίδεται- τα νήματά της κινούσε μέσα από τη φυλακή, ενώ απηλλάγη για την ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη λόγω παραγραφής.

Ο Γιαννης Σκαφτούρας καταδικάστηκε μόνο για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Για όλα τα υπόλοιπα αδικήματα αθωώθηκε ή έπαυσε η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, που έχει αφεθεί ελεύθερος από πέρσι, καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περι εκρηκτικών μετατράπηκαν από το δικαστήριο σε πλημμεληματικές και παραγράφηκαν.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον Χαράλαμπο Μουστάκα.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει για τα ελαφρυντικά και τις ποινές.

Δηλώσεις συνηγόρων

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο συνήγορος του Χαράλαμπου Μουστάκα, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε:





«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου ρίχνει την αυλαία σε μία υπόθεση που απασχόλησε επί σειρά ετών τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη.

Θεωρώ ότι η πρόταση του κ. Εισαγγελέως Εφετών για αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης στον εντολέα μου- και εφόσον φυσικά υιοθετηθεί από το Δικαστήριο- είναι απόλυτα συμβατή και με την συμπεριφορά του Χαράλαμπου Μουστάκα, τόσο κατά το χρόνο που διήρκεσε η απαγωγή, όσο και με τη συγχώρεση που γενναιόψυχα του παρείχαν ο κ. Περικλής Παναγόπουλος και η κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη αυτή».

Ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού και της Ιωάννας Χήρα, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε:

«Η περιπέτεια για την Ιωάννα Χήρα έληξε αφού κηρύχθηκε αθώα. Όλες οι ελπίδες μας τώρα για τον Παν. Βλαστο είναι στην αναγνώριση ελαφρυντικών.»

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιωαννη Σκαφτούρου, Ιωάννης Μαρκουλάκος ανέφερε:

«Πάντοτε είχα και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία Γούσιου, την απαγωγή Παναγόπουλου και τις εκρήξεις. Τον έκρινε ένοχο μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Όλη τη διαδικασία θα τη θυ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.