Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΑΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ!

Σε υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ έχουν μεταφερθεί Λέοπαρντ, αντιαεροπορική πυραυλική συστοιχία MLRS, όχημα εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων...

«Πολεμικό» χρώμα με άρματα μάχης στη ΔΕΘ




  • Σε υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ έχουν μεταφερθεί Λέοπαρντ, αντιαεροπορική πυραυλική συστοιχία MLRS, όχημα εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων κ.λπ.
  • Τα στρατιωτικά εκθέματα θα δώσουν, σε επίπεδο εντυπώσεων, ένα διαφορετικό τόνο στο επιχειρηματικό προφίλ της Διεθνούς Έκθεσης.
  • Με βαριά πυροβόλα και συστοιχίες πυραύλων θα συμμετάσχει το υπ. Άμυνας στην Έκθεση.





Άρματα μάχης, βαριά πυροβόλα, συστοιχίες πυραύλων, είναι με­ταξύ των στρατιωτικών εκθεμά­των με τα οποία θα συμμετάσχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσ­σαλονίκης, δίνοντας, σε επίπεδο εντυπώσεων, έναν «πολεμικό» τόνο στο επιχειρηματικό της προφίλ, το οποίο φέτος θα φέρει έν­τονους τους χρωματισμούς του «κινεζικού δράκου».

Χθες το μεσημέρι στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πέταξαν σε χαμηλό ύψος δύο F-16 της πολε­μικής αεροπορίας, τροφοδοτών­τας φήμες ότι πραγματοποίησαν δοκιμαστική πτήση ενόψει ενα­έριας ατραξιόν που ετοιμάζεται για το Σάββατο κατά την παρου­σία του κυβερνητικού κλιμακίου στην πόλη. Αρμόδιοι της ΔΕΘ που ρωτήθηκαν επ' αυτού από την «Κ» απάντησαν πως «ίσως υπάρξει κάποια έκπληξη». Το βέ­βαιο είναι ότι κομάντος του στρα­τού θα επιχειρήσουν, στο πλαίσιο ακροβατικών επιδείξεων, θεαμα­τική κατάβαση με σκοινιά, πιθα­νότατα από την κορυφή του πύρ­γου του ΟΤΕ που βρίσκεται εντός του χώρου της ΔΕΘ.

Χακί σκηνικό

Το ΥΠΕΘΑ παίρνει μέρος με δικό του περίπτερο -μια τεράστια σκηνή- αλλά και ένα κομμάτι υπαίθριου χώρου στον οποίο έχουν μεταφερθεί ένα άρμα μά­χης τύπου Λέοπαρντ, αυτοκινού­μενο πυροβόλο των 155 χιλιοστών, αντιαεροπορική πυραυλική συστοιχία MLRS, θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης αντιαρματι­κών βλημάτων -μέχρι και αυτο­κινούμενος φούρνος παρασκευής ψωμιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την ενημέρωση των επισκεπτών θα γίνει και επίδειξη διάλυσης και συναρμολόγησης οχημάτων από ειδικούς του στρα­τού, ενώ το χακί σκηνικό συμ­πληρώνουν σύλλογοι και σωμα­τεία αποστράτων με εκθέματα παλαιά στρατιωτικά οχήματα όπως τα περίφημα «ΡΕΟ», οι «Καναδέζες», τα ανοιχτά τζιπ κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων εμφανί­ζεται φέτος ιδιαίτερα ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, οπότε και πήρε για πρώτη φορά μέρος ως εκθέτης ο στρατός.





Και από τα τανκς και τα πυρο­βόλα του στρατού στους πυραύ­λους και στη διαστημική τεχνο­λογία των φοιτητών της Πολυτε­χνικής Σχολής του ΑΠΘ που με επικεφαλής τους καθηγητές τους θα παρουσιάσουν το ερευνητικό σχέδιο ASAT, το οποίο περιλαμ­βάνει ένα υπερ-ελαφρύ μη επαν­δρωμένο αερόχημα, το μοντέλο ενός ελληνικού πυραύλου (rocket) και το μοντέλο ενός ελληνικού Cubesat, μικρών διαστάσεων δο­ρυφόρου για μετρήσεις και δοκιμή τεχνολογιών σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

Καθώς όμως η φετινή ΔΕΘ έχει ως τιμώμενη χώρα την Κίνα, στην πόλη αρχίζει να διαμορφώνεται ατμόσφαιρα «μεταξιού» με τους κεντρικούς δρόμους γύρω από την Έκθεση να έχουν στολιστεί με τα γνωστά κοκκινοκίτρινα κι­νεζικά φαναράκια και τους «πιο­νέρους» της κινεζικής παροικίας να ετοιμάζονται να καλωσορίσουν με το δικό τους σόου τους συμ­πατριώτες τους της αποστολής. Πρόκειται για τα παιδιά του κι­νεζικού σχολείου που λειτουργεί στην οδό Αισώπου, τα οποία κά­νουν ήδη πολύωρες εντατικές προετοιμασίες για να παρουσιά­σουν χορούς της πατρίδας τους και ακροβατικά.

Οι διοργανωτές της ΔΕΘ βέβαια έχουν προγραμματίσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, θέατρο δρόμου, κ.ά.

Μέχρι και το κατασκευασμένο το 1863 στο Βέλγιο βαγόνι που μετέφερε το βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας στις μετακινήσεις του στα τέλη του 19ου αιώνα, έχει μεταφερθεί προς επίδειξη στους χώρους της Έκθεσης.

Το όλο σκηνικό, βεβαίως, θα συμπληρώσουν το απόγευμα του Σαββάτου οι συγκεντρώσεις και πορείες γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, η έντονη αστυνομική παρουσία σε μια πόλη από την οποία πολλοί κάτοικοι της θα προτιμήσουν την ημέρα εκείνη τη Χαλκιδική και τα άλλα κοντινά παραθεριστικά κέντρα.

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2017/09/blog-post_32.html

Σ.ΤΖ.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-07/09/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.