Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΣΕΪΜΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΛΕΕΙ: «ΜΙΣΟ ΕΩΣ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ - Β.ΚΟΡΕΑΣ»...

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, χαρακτηρίζει ως «πιο επικίνδυνη από οποιαδήποτε...







Ο ελληνικής καταγωγής πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, χαρακτηρίζει ως «πιο επικίνδυνη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον πόλεμο της Κορέας χαρακτηρίζει την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο».






Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Τζέιμς Σταυρίδης εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη σύρραξη μπορεί να μην περιορισθεί στο συμβατικό επίπεδο, αλλά να περιλαμβάνει και τη χρήση χημικών όπλων, εξέλιξη που θα προκαλέσει από μισό έως 2 εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες στη Σεούλ. Τεράστιες, σημειώνει, θα είναι και οι οικονομικές επιπτώσεις όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Επισημαίνει δε πως σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η Κίνα, την οποία καλεί να τιθασεύσει τη Βόρεια Κορέα, διότι, όπως λέει, αν δεν το κάνει, αυξάνονται οι πιθανότητες πολέμου.


«Η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από οποιαδήποτε στιγμή μετά τη δεκαετία του ’50, όταν υπήρξε ανοιχτός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Οι πιθανότητες μια στρατιωτικής επιλογής είναι περίπου 20% και αυξάνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καλή στρατιωτική επιλογή. Οι ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη μόνον εάν η Βόρεια Κορέα εκτοξεύσει όπλα κατά των ΗΠΑ ή περιοχών που ανήκουν στην αμερικανική επικράτεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.