Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ - Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν...

Καταλονία: Χάος με αστυνομικές επιδρομές - Καταλήψεις σχολείων από οικογένειες






Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία. Η ισπανική κυβέρνηση, αναφέρει επίσης, ότι 163 σχολεία που θα ήταν εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από οικογένειες.




Η αστυνομία της Ισπανίας πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή κατά του κέντρου τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής της κυβέρνησης στην Καταλονία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “La Vanguardia” που επικαλείται τον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1.

Τόσο η αστυνομία, όσο και το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας δεν επιβεβαίωσαν την επιδρομή.

Ένας δικαστής χθες, διέταξε την Google να κατεβάσει την εφαρμογή που έδινε πληροφορίες σχετικές με το απαγορευμένο από την ισπανική κυβέρνηση δημοψήφισμα, για την ανεξαρτησία, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο στην Καταλονία.

Η αντιπαράθεση Μαδρίτης και των αυτονομιστών της Καταλονίας είναι μια από τις χειρότερες κρίσεις που έχει περάσει η Ισπανία μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1975 μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο. Η Μαδρίτη έχει αυξήσει τα νομικά μέτρα και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας τις διαδηλώσεις των αυτονομιστών.

Η Μαδρίτη έχει στείλει ενισχύσεις περίπου 10.000 ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στην Καταλονία. Παρά τις απειλές για κυρώσεις, τα πρόστιμα, τις έρευνες και τις απαγγελίες κατηγοριών, οι αυτονομιστές προχωρούν με το δημοψήφισμα παρότι η επαρχία των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι βαθιά διχασμένη. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.