Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ...!! ΤΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΟΝΟΓΑΦΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΕΣ...!!

Υπερβολική έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, ως Εφετείο, την ποινή φυλάκισης 15 μηνών που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο σε ...

Κύπρος: Μείωσαν την ποινή για παιδική πορνογραφία επειδή τα αρχεία είχαν... απλώς ερωτικές πόζες παιδιών




Υπερβολική έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, ως Εφετείο, την ποινή φυλάκισης 15 μηνών που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο σε 50χρονο, ο οποίος είχε στην κατοχή του χιλιάδες αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Για τον λόγο αυτό μείωσε την ποινή κατά το 1/3 και την όρισε στους 10 μήνες.




Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί επίσης και σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, αλλά, τόσο το πρωτόδικο δικαστήριο όσο και το Ανώτατο ως Εφετείο έκριναν ότι οι ποινές συντρέχουν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δική ένας δικαστής είχε διαφωνήσει με την επιβολή ποινής φυλάκισης και είχε εισηγηθεί την επιβολή χρηματικού προστίμου.

Ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του συνολικά 2.662 φωτογραφίες και 17 βίντεο με παιδική πορνογραφία.

Το υλικό διακρίθηκε σε φωτογραφίες ή βίντεο με «παιδιά που επιδίδονται σε ερωτικές παραστάσεις (πόζες», σε υλικό που «απεικονίζεται σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ παιδιών και αυτοϊκανοποίηση παιδιού», σε υλικό που «απεικονίζεται μη διεισδυτική σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ ενηλίκων και παιδιών» και «διεισδυτική συμπεριφορά μεταξύ παιδιών και ενηλίκων».

Το δικαστήριο με βάση τη μορφή του πορνογραφικού υλικού έκρινε πως τα περισσότερα αρχεία αφορούσαν απλώς ερωτικές πόζες παιδιών, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λιγότερα, και ως εκ τούτου έκρινε πως οι 15 μήνες ήταν πολλοί... και τους έκανε 10!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία για την Εμπορία Προσώπων, προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια ή/ και πρόστιμο 42.000 ευρώ.

Ο καταδικασθείς επικαλέσθηκε ως ελαφρυντικό ότι πάσχει από κατάθλιψη και πως μετά τη σύλληψή του έχασε τη διευθυντική θέση που κατείχε σε μεγάλη εταιρεία και καταστράφηκε η ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.