Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!

  Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην βόρεια Συρία ανταλλάξανε για πρώτη φορά πυρά με τους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία καθώς η κατ...

 



Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην βόρεια Συρία ανταλλάξανε για πρώτη φορά πυρά με τους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία καθώς η κατάσταση στην χώρα συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Στα δυτικά, τα ρωσικά στρατεύματα μετακινήθηκαν σε μία άλλη περιοχή κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, συνάπτοντας μια συμφωνία με τους Κούρδους μαχητές εμποδίζοντας αποτελεσματικά την είσοδο τόσο των τουρκικών και αμερικανικών ομάδων στην περιοχή, ενώ έκαναν την εμφάνιση του οι πρώτες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις οργανώσεις που υποστηρίζουν στην περιοχή.






Η ανταλλαγή πυροβολισμών εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων πραγματοποιήθηκε κοντά στην αμφισβητούμενη πόλη Μανμπίζ στην Συρία, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο κατευνασμού των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τών παρατάξεων που υποστηρίζονται απο την Τουρκία απο τον Μάρτιο του 2017. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που προσωπικό των ΗΠΑ είχε άμεση εμπλοκή σε μάχη, και, ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε και απο τις δυο πλευρές.

«Οι δυνάμεις μας δέχθηκαν πυρά και ανταπέδωσαν τα πυρά και εν συνεχεία μετακινήθηκαν σε μια ασφαλή τοποθεσία», δήλωσε στο “The Telegraph” ο συνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ, Ραιάν Ντίλον, ο ανώτατος εκπρόσωπος της υπό αμερικανικής ηγεσίας ομάδας κρούσης εναντίον του Ντά’ες στο Ιράκ και την Συρία. «Έχουμε πει στην Τουρκία πως αυτό δεν ειναι αποδεκτό».

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν κατονόμασαν την συγκεκριμένη ομάδα που αντιμετώπισαν, αν και έχουν καταστήσει σαφές πως καταλαβαίνουν οτι ήταν μιά ομάδα απο τον χαλαρό συνασπισμό των εθνοτικών οργανώσεων Αράβων και Τουρκμένων με τις οποίες συνεργάζονται οι τουρκικές αρχές μέσα στην Συρία, που μερικές φορές αναφέρονται ως Ελεύθερος Συριακός Στρατός Υποστηριζόμενος απο την Τουρκία (TFSA). pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.