Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΛ@ΣΕ Ο ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, γιος του ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, για την ηγεσία της οποίας προαλείφεται, κάλεσε τους μουσ...

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Χάμζα, κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ στη Συρία





Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, γιος του ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, για την ηγεσία της οποίας προαλείφεται, κάλεσε τους μουσουλμάνους να ενωθούν και να συμμετάσχουν ή να προσφέρουν υποστήριξη στον «τζιχάντ» (Ιερό Πόλεμο) στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού και της Δύσης, σε ηχογραφημένο μήνυμά του το οποίο διανεμήθηκε την Πέμπτη.




Θεωρούμενος ως ο εκλεκτός γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Χάμζα ήδη από την παιδική του ηλικία προετοιμάζεται για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά μιας ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο Χάμζα είχε απευθύνει εκκλήσεις για ενότητα μεταξύ των τζιχαντιστών και για να γίνουν επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Ο συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα που ενεπλάκη στον πόλεμο στη Συρία το 2013, το λεγόμενο Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα), ανακοίνωσε το 2016 ότι διακόπτει τη σχέση του με τη μητρική οργάνωση και μετονομάζεται σε Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάτεχ Αλ Σαμ).

Στις αρχές του 2017 η Φάτεχ Αλ Σαμ μετονομάστηκε σε Ταχρίρ Αλ Σαμ και θεωρείται ότι έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις με την Αλ Κάιντα, εάν τις διέκοψε ποτέ.

Η οργάνωση αποτελείται κυρίως από Σύρους και μαζί με διάφορες οργανώσεις τζιχαντιστών μάχεται εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Αλ Κάιντα είναι εχθρός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), το οποίο ξεκίνησε ως Αλ Κάιντα του Ιράκ πριν διασπαστεί και επίσης εμπλέκεται στον «ιερό πόλεμο».

Στο νέο μήνυμά του, το οποίο διανεμήθηκε από τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, ο Χάμζα Μπιν Λάντεν απευθύνει έκκληση στους «αδελφούς μουσουλμάνους από την Ινδονησία ως το Μάγρεμπ να ενταχθούν στον τζιχάντ για να σταματήσουν την επίθεση των Σταυροφόρων και των Ραφίντα (σ.σ. μειωτικός όρος για τους σιίτες)».

«Οι τζιχαντιστές έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων των μουσουλμάνων για να συνεχίσουν» τη μάχη, πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια οργάνωση.




Υπογράμμισε ότι η βοήθεια μπορεί να είναι επίσης οικονομική ή υλική.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ ανήκει στη θρησκευτική μειονότητα των Αλαουιτών, μιας σέχτας Γνωστικών και Πλατωνικών της Συρίας με εσωτερικές διδασκαλίες, που σήμερα θεωρούνται παρακλάδι του σιιτικού Ισλάμ, δίχως στην πραγματικότητα να είναι. Ωστόσο, για λόγους πολιτικούς, ο πατέρας του σημερινού Προέδρου της Συρίας -ο Χαφέζ Αλ Άσαντ– δήλωσε τους Αλαουίτες ως σιίτες για να έχουν υποστήριξη από το Ιράν και συμμαχίες.

Για αυτό και στον πόλεμο εναντίον τζιχαντιστών η κυβέρνηση της Συρίας έχει την υποστήριξη τόσο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όσο και του σιιτικού Ιράν.

Τον Μάιο του 2016 ο Χάμζα Μπιν Λάντεν είχε ήδη καλέσει «το έθνος του ισλάμ να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ενότητα στις τάξεις των μουτζαχεντίν».

Ο νεαρός εμφανίζεται από τα παιδικά του χρόνια στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα.

Σήμερα, εκτιμούν αξιωματούχοι και αναλυτές, προετοιμάζεται για να αναλάβει την ηγεσία του και, επωφελούμενος από τη στρατιωτική εξασθένηση του Ισλαμικού Κράτους, φιλοδοξεί να ενώσει υπό το λάβαρο της Αλ Κάιντα τους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο.

Στην Αλ Κάιντα ηγείται σήμερα ο Αιγύπτιος Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Τον Ιανουάριο του 2017 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσέθεσε τον Χάμζα Μπιν Λάντεν στη μαύρη λίστα των «διεθνών τρομοκρατών» την οποία καταρτίζει.

Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο γιος Μπιν Λάντεν ζητούσε εκδίκηση για τον πατέρα του, να γίνουν επιθέσεις εναντίον των «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ», ενώ είχε προτρέψει τους Σαουδάραβες «να ανατρέψουν» το μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.