Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ: ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΟ!

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Κούρδοι που ζουν στο Λαύριο, στο σχέδιο του υπουργείου Μεταναστ...




Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Κούρδοι που ζουν στο Λαύριο, στο σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για ελαχιστοποίηση των ατόμων που διαβιούν στο Κέντρο Προσφύγων (το παλαιότερο της Ελλάδας, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1960), όπως και στην απομάκρυνση κάθε αφίσας και πολιτικού συμβόλου σχετικά με το όραμά τους για ανεξάρτητο Κουρδιστάν, που τους ζητήθηκε, άτυπα, πρόσφατα.




Ήδη, για την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 στο Σύνταγμα και πορεία προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το zougla.gr βρέθηκε στο Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου και κατέγραψε τις ανησυχίες και τον τρόπο ζωής των 300 και πλέον ατόμων που ζουν αυτή τη στιγμή στο καμπ, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για τους Κούρδους αγωνιστές και διωκόμενους από την Τουρκία, εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια.









Το όραμα για Ανεξαρτησία διακρίνεται έντονα σε κάθε χώρο του μικρού καμπ, σε έναν όμορφο χώρο στο κέντρο της πόλης. Αφίσες του Οτσαλάν, άλλων γνωστών μαχητών του PKK και σημαίες του ελεύθερου Κουρδιστάν βρίσκονται παντού, αντηχώντας το μακραίωνο αίτημα των Κούρδων για ελευθερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.