Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ... Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Σε ομιλία του την Τρίτη για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο κουρδικό δημοψήφισμα στο βόρε...




Σε ομιλία του την Τρίτη για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο κουρδικό δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ, κατακρίνοντας το Ισραήλ, το οποίο παρουσίασε ως μια ασήμαντη δύναμη μπροστά στις δικές του κυρώσεις που θα γονατίσουν το ιρακινό Κουρδιστάν.

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ενόχλησή του για την υποστήριξη του Ισραήλ στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας απειλητικά προς τους Κούρδους ότι «η σημαία του Ισραήλ δεν μπορεί να σας σώσει».




«Τώρα, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση. Παρά τις αντιδράσεις μας, η Περιφερειακή Διοίκηση του Βόρειου Ιράκ πείσμωσε στην πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος. Καμία χώρα εκτός από το Ισραήλ δεν αποδέχεται αυτό το δημοψήφισμα», είπε, προειδοποιώντας για μια ακόμη φορά ότι όχι μόνο θα κλείσει τους αγωγούς που μεταφέρουν το κουρδικό πετρέλαιο μέσω Τουρκίας, αλλά και θα καταδικάσει στην πείνα τον κουρδικό λαό.

«Όταν ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε τις κυρώσεις, θα μείνουν μόνοι τους.

»Αν κλείσουμε την βαλβίδα, όλα τελειώνουν. Όταν τα φορτηγά δεν θα πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, τι θα φάνε; Δεν θα μπορέσουν να βρουν τρόφιμα.

»Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε κυρώσεις. Τότε τι θα τους στείλει το Ισραήλ;», αναρωτήθηκε με τη γνωστή του ανατολίτικη χαιρεκακία.

Δηλαδή, όπως τα παρουσιάζει ο Ερντογάν, όχι μόνο το Ισραήλ αλλά και οι ΗΠΑ και η Δύση ολόκληρη, θα βλέπουν τον λαό του Κουρδιστάν, τον ίδιο λαό που πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος που εκείνος υποστήριζε, να πεινά και δεν θα κάνουν τίποτα.

Η Δύση, όπως τα λέει ο Ερντογάν, θα αφήσει το Κουρδιστάν να καταρρεύσει για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν. Αυτά λέει ο σουλτανοπρόεδρος και τα πιστεύει κιόλας.




«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στις ΗΠΑ, με ρώτησαν για τις σχέσεις μας με τον Νετανιάχου», είπε με το ύφος του «παγκόσμιου ηγέτη» που παριστάνει ότι είναι.

«Εγώ τους είπα ότι προκειμένου να έχουμε σχέση με τον Νετανιάχου, η Τουρκία και το Ισραήλ πρέπει να συναντηθούν σε κοινό παρανομαστή. Πρώτα να τους πείτε, γιατί στήριξαν αυτό το δημοψήφισμα;».

Αυτά υποτίθεται ότι τα είπε στον Τραμπ. Δηλαδή, τον ρώτησε ο Τραμπ ποια είναι η σχέση του με τον Νετανιάχου και ο Ερντογάν ανταπάντησε στον Τραμπ να μαλώσει τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ. Όσο πάει και καλύτερα τα καταφέρνει ο Ερντογάν, αυτοϋπονομεύεται από τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του.

«Η Περιφερειακή Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πραγματοποίησε το δημοψήφισμα και μόνο το Ισραήλ το στήριξε. Αν το PKK προβεί σε πανηγυρισμούς δίχως να ανοίξουν οι κάλπες, αυτό σημαίνει ότι το δημοψήφισμα δεν είναι νόμιμο.

»Λόγω των σημερινών παθών σας, να μην χάσετε το μέλλον σας. Το να κυματίζει η σημαία του Ισραήλ δεν μπορεί να σας σώσει. Να το ξέρουν», είπε η περιφερειακή σαπουνόφουσκα, που δεν έχει πολεμική αεροπορία, έχει ένα δειλό πολεμικό ναυτικό και ο στρατός του δεν μπορεί να κερδίσει μάχη κατά των τζιχαντιστών εάν δεν τους πληρώσει λύτρα για να υποχωρήσουν.

Όσοι γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της Τουρκίας γελάνε με τους παλικαρισμούς του Ερντογάν. Γελάνε και σχεδιάζουν χάρτες…

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.