Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ...: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ «ΕΦΑΓΑΝ» ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ένα σημαντικό πλήγμα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δέχτηκε το Ισλαμικό Κράτος στη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντερ εζ Ζορ, σ...





Ένα σημαντικό πλήγμα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δέχτηκε το Ισλαμικό Κράτος στη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντερ εζ Ζορ, στην ανατολική Συρία. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη αεροσκάφη τύπου Su-34 και Su-35 που απογειώθηκαν από τη βάση Χμεϊμνίν στη Λατάκια πραγματοποίησαν επιχείρηση με κύριο στόχο ένα κτήριο στο οποίο συνεδρίαζαν 40 αξιωματούχοι του Ισλαμικού Κράτους.





Στους νεκρούς, κατά τη Μόσχα, είναι τέσσερα ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών. Μεταξύ αυτών ο «εμίρης» της Ντερ εζ Ζορ Αμπού Μοχάμεντ αλ Σεμάλι, αλλά και ο Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ, πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Τατζικιστάν που είχε λιποτακτήσει και είχε λάβει τη θέση του «υπουργού Πολέμου». Ο συνταγματάρχης Χαλίμοφ εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2015 και έναν μήνα μετά εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία – η Ουάσινγκτον τον είχε «επικηρύξει» για 3 εκατ. δολάρια.

Ο Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ ήταν ελεύθερος σκοπευτής και είχε εκπαιδευτεί σε ΗΠΑ και Τατζικιστάν.

Ο «εμίρης» Αμπού Μοχάμεντ αλ Σεμάλι (πραγματικό όνομα Τάρεκ αλ Τζάρμπα) ήταν ένας Σαουδάραβας τζιχαντιστής που περνούσε ξένους μαχητές στη Συρία. Οι ΗΠΑ προσέφεραν πέντε εκατ. δολάρια για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη σύλληψή του.
«Έπειτα από ένα στοχευμένο πλήγμα στα περίχωρα της Ντερ εζ Ζορ καταστράφηκαν ένα κέντρο διοίκησης και ένα κέντρο πληροφοριών, ενώ περίπου 40 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι απώλειες από αυτή την αεροπορική επιχείρηση θα επηρεάσουν αρνητικά την πολιορκία της πόλης, και θα διευκολύνουν τους αμυνόμενους να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.
http://www.pontos-news.gr/article/168971/oi-rosoi-dilonoyn-oti-skotosan-ton-ypoyrgo-polemoy-toy-islamikoy-kratoys

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.