Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ «ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ» ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ...!!

Χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο Κιρκούκ και σε άλλες πόλεις του Ιράκ προκειμένου να υπερασπιστούν τον πληθυσ...

5.000 Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι έτοιμοι να εισβάλουν στο Ιράκ και να επιτεθούν στο Κιρκούκ





Χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο Κιρκούκ και σε άλλες πόλεις του Ιράκ προκειμένου να υπερασπιστούν τον πληθυσμό των Τουρκμένων της χώρας, προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, δηλαδή των Γκρίζων Λύκων, ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Μπαχτσελί είπε πως η μειονότητα των Τουρκμένων δεν θα μείνει εγκαταλελειμμένη στο Κιρκούκ.




Η πόλη Κιρκούκ, όπου διαμένουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμένοι, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά από το 2014 και οι κουρδικές Αρχές τη συμπεριέλαβαν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, προκαλώντας την οργή της ιρακινής κυβέρνησης.

Βεβαίως όταν το Ισλαμικό Κράτος έφτασε μέχρι έξω από το Κιρκούκ ήταν οι Κούρδοι που το υπερασπίστηκαν και όχι ο ιρακινός στρατός που είχε τραπεί σε άτακτη φυγή.

Το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Χάιντερ Αλ Αμπάντι να στείλει στρατεύματα με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών του Κιρκούκ, εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής σύρραξης.

«Τουλάχιστον 5.000 εθνικιστές εθελοντές είναι έτοιμοι και βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να ενταχθούν στη μάχη για την ύπαρξη, την ενότητα και την ειρήνη στις τουρκικές πόλεις όπου διαμένουν οι Τουρκμένοι, ιδίως στο Κιρκούκ» τόνισε ο πρόεδρος του MHP, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματος.

«Οι Τουρκμένοι δεν είναι απροστάτευτοι ή μόνοι. Ποτέ δεν θα τους εγκαταλείψουμε αντιμέτωπους με μια οδυνηρή εθνοκάθαρση και την απώλεια της ιθαγένειάς τους. Η απόφασή μας είναι οριστική, η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ο λόγος μας είναι εγγύηση» σημείωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Το Κιρκούκ είναι μήλον της έριδος εξαιτίας των πετρελαίων του. Για αυτό και ηχούν όλα αυτά τα τύμπανα πολέμου. Εάν οι Τούρκοι καταφέρουν και καταλάβουν εδάφη στην περιοχή, δήθεν υπερασπιζόμενοι τους Τουρκμένους, δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ στην ιρακινή κυβέρνηση.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της Μέσης Ανατολής, πρώην νομάδες, που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας -πριν 100 σχεδόν χρόνια- έγιναν πολίτες των νέων κρατών που σχηματίστηκαν.

Τουρκμένοι ζούνε στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Η Τουρκία τους θεωρεί τουρκική μειονότητα την οποία έχει υποχρέωση να «προστατεύει».

Οι 5.000 εθελοντές στους οποίους αναφέρεται ο Μπαχτσελί είναι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί Γκρίζοι Λύκοι. Πολλοί από αυτούς πολέμησαν και στη βόρεια Συρία ενάντια στο καθεστώς Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.