Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΙ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.... ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Για μια ακόμη φορά ο αρχηγός της κεντροαριστερής κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφέρθηκε σ...

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε ξανά τον Ερντογάν ότι παραχώρησε τουρκικά νησιά στην Ελλάδα





Για μια ακόμη φορά ο αρχηγός της κεντροαριστερής κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφέρθηκε στα 18 «τουρκικά νησιά» του Αιγαίου που υποτίθεται ότι κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα μεταξύ των ετών 2004 και 2014 με την ανοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο το πρωί ο επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), στο πλαίσιο της 94ης επετείου της ίδρυσης του κόμματός του από τον Κεμάλ Ατατούρκ, αναφερθείς, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του Πρόεδρου Ενρτογάν, ο οποίος κατηγόρησε το CHP ότι δεν είναι εθνικό (σ.σ. «πατριωτικό»), επεσήμανε τα εξής:

«Ο εθνικισμός όσων δεν μπορούν να προστατέψουν τα νησιά στο Αιγαίο δεν έχει καμία σημασία.

»Εμείς γράψαμε τον εθνικισμό μας στον Πενταδάκτυλο στην Κύπρο.

»Γράψαμε τον εθνικισμό μας στη Μεσόγειο.

»Ο εθνικισμός μας αποδεικνύεται με πράξεις, όχι με λόγια.

»Δεν μπόρεσες να προστατέψεις τα ελληνικά νησιά. Άλλαξες την θέση του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ [σ.σ. στη Συρία]. Και μετά, θα πεις είμαι εθνικιστής».

Η τουρκική κεμαλική αντιπολίτευση, τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, έχει υιοθετήσει τις θεωρίες συνωμοσίας του πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνταγματάρχη ε.α. Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά 18 «τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο, τα οποία δεν αναφέρονται στις συνθήκες και για αυτό συνεχίζουν να αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Μεταξύ των νησιών αυτών είναι και η Γαύδος, στη νοτιοδυτική Κρήτη.

Το TRIBUNE έχει επισημάνει και σε προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις του, ότι αυτή η ρητορική μπορεί την παρούσα στιγμή να γίνεται στα πλαίσια μιας εσωτερικής λαϊκίστικης αντιπολίτευσης, όμως ο τουρκικός λαός βομβαρδίζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση με το ψέμα της υποτιθέμενης κατάληψης νησιών του από την Ελλάδα.

Η τουρκική ελίτ στήνει το σκηνικό ενός μελλοντικού θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, που από την τουρκική πλευρά θα προπαγανδιστεί ως απελευθερωτικός πόλεμος. Όλη αυτή την τρέλα θα τη βρούμε σύντομα μπροστά μας.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.