Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ... ΒΙΝΤΕΟ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΣΟΥΝ ΑΠΛΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!

  Ένα από τα πολυάριθμα πειράματα στα οποία υπέβαλε τους άνδρες του ο Αμερικανικός Στρατός επί προεδρίας Αϊζενχάουερ αποτυπώνει το σπ...

 Not all volunteers in the group had a pleasant experience. The narrator tells viewers how one of the soldier's 'severe depression' caused by the drug meant he had to abandon the test







Ένα από τα πολυάριθμα πειράματα στα οποία υπέβαλε τους άνδρες του ο Αμερικανικός Στρατός επί προεδρίας Αϊζενχάουερ αποτυπώνει το σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail.







Στο ενδιαφέρον κλιπ, το οποίο γυρίστηκε το 1958, βλέπουμε στρατιώτες υπό την επήρεια LSD να προσπαθούν να εκτελέσουν απλές ασκήσεις που τους υποδεικνύει ο εκπαιδευτής τους. Αρχικά οι στρατιώτες εμφανίζονται να ακολουθούν με ευκολία τις εντολές, προτού λάβουν την ψυχοτρόπο ουσία, και στη συνέχεια (όπως είναι αναμενόμενο) να αποτυγχάνουν ακόμα και στις πιο απλές ασκήσεις, ενώ παράλληλα αδυνατούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

 Οι στρατιώτες συμμετείχαν - εθελοντικά - στο εν λόγω πείραμα που διεξήχθη στο Edgewood Arsenal Facility του Μέριλαντ και αποσκοπούσε στο να διαπιστώσει κατά πόσο η χορήγηση LSD με μορφή αερίου σε εχθρικά στρατεύματα θα μπορούσε να επηρεάσει το αξιόμαχο του αντιπάλου.

Πράγματι, οι συμμετέχοντες στο πείραμα φαίνονται να χάνουν κάθε πειθαρχία υπό την επήρεια της παραισθησιογόνου ουσίας. Αδυνατούν ακόμα και να στοιχηθούν και δείχνουν να μην κατανοούν απλές οδηγίες, γελώντας νευρικά σε κάθε παράγγελμα.

Σύμφωνα με τον αφηγητή, το LSD, που είναι γνωστό για την απρόβλεπτη δράση του, επηρέασε ιδιαίτερα αρνητικά έναν από τους συμμετέχοντες, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα «σοβαρής κατάθλιψης» μετά τη χρήση της ουσίας και αναγκάστηκε να διακόψει τη δοκιμή.

Από το 1948 μέχρι το 1975, ο Αμερικανικός Στρατός διεξήγαγε ανάλογα πειράματα στις συγκεκριμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στα οποία υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 7.000 στρατιώτες.

Πέραν από το LSD, που τελικά κρίθηκε υπερβολικά ακριβό και απρόβλεπτο για να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο, οι συμμετέχοντες στα πειράματα εκτέθηκαν συνολικά σε τουλάχιστον 250 διαφορετικές χημικές ουσίες.

Τα αμφιλεγόμενα πειράματα διακόπηκαν το 1975, μετά από αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά τη δημοσιοποίηση ορισμένων περιπτώσεων όπου προκλήθηκε ανήκεστος βλάβη στην ψυχική και σωματική υγεία στρατιωτών που συμμετείχαν σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.