Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ...!! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Ειδικά τμήματα της αλβανικής ομάδας "Delta Force" συλλαμβάνουν κατά δεκάδες του πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που εισέ...






Ειδικά τμήματα της αλβανικής ομάδας "Delta Force" συλλαμβάνουν κατά δεκάδες του πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην Αλβανία από την Ελλάδα και τους επιστρέφουν "πακέτο" πίσω στο ελληνικό έδαφος!




Η αστυνομία του Αργυροκάστρου ανακοίνωσε την συμμετοχή πολλών Αλγερινών προσφύγων σε κλοπή κατοικιών στην περιοχή της Δρόπολης και τη σύλληψή τους.

Η αλβανική αστυνομία δήλωσε ότι πολλοί πρόσφυγες από τη Συρία, Αλγερία και Λιβύη, συνελήφθησαν στα σύνορα και παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές βάσει πρακτικών υποχρεωτικής παραλαβής τους από την Ελλάδα!

Ποιος υπέγραψε τέτοιο πρακτικό από ελληνικής πλευράς; Κανείς δεν δέχεται να το επιστρέψει η Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες (από το 1 εκ. πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες των τελευταίων 2,5 ετών έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία 5.000 περίπου!) και η Ελλάδα δέχεται να παίρνει μετανάστες και παράνομους μετανάστες από την... Αλβανία;

Οι αλβανικές αρχές μιλούν για αύξηση της προσφυγικής διέλευσης προς την αλβανική επικράτεια και στη συνέχεια το ταξίδι τους προς το Μαυροβούνιο, πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες από τη Συρία και τη Βόρειο Αφρική.

Τα αρχεία της αλβανικής αστυνομίας μιλάνε για χιλιάδες αλλοδαπούς που συνελήφθησαν από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και εισήλθαν από τα ελληνικά σύνορα στο αλβανικό έδαφος.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών είναι Αλγερινοί (περίπου 110 άτομα), ακολουθούν οι Σύριοι (100 άτομα), ενώ άλλοι πρόσφυγες ανήκουν σε χώρες όπως Αφγανιστάν, Λιβύη, Μαρόκο κ.α.

Η αλβανική αστυνομία τους συγκεντρώνει σε στρατόπεδο στην Κακαβιά, βοηθούμενη από τη Διεθνή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες της UNHCR και την οργάνωση Caritas και στην συνέχεις τους στέλνει πίσω "πακέτο" στην Ελλάδα!

Η εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Αργυροκάστρου, Ολτιάνα Νάνο, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες εντοπίζονται κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές γύρω από την Κακαβιά.




«Σε αυτό το σημείο», είπε η Νάνο, «οι πρόσφυγες ρωτούνται στη μητρική τους γλώσσα από διερμηνείς εάν ζητούν άσυλο στην Αλβανία ή θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Ολοι οι αλλοδαποί που εισέρχονται στην αλβανική επικράτεια επιστρέφονται στις ελληνικές αρχές,

Σύμφωνα με την αστυνομία εάν οι πρόσφυγες δεν ζητούν πολιτικό άσυλο στην Αλβανία, τότε επιστρέφονται αμέσως στην Ελλάδα, τη χώρα από την οποία εισήλθαν στην αλβανική επικράτεια.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, η αύξηση του αριθμού των προσφύγων στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες, αντικατοπτρίζει την τάση αύξησης της μετακίνησης προς την Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.