Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΙΩΜΑ: ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΑΣ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, βρίσκεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με πρόβλημα στο συκώτι - Ήταν σε τεχνητό κώμα, αλλά τα τελευταία ...




Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, βρίσκεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με πρόβλημα στο συκώτι - Ήταν σε τεχνητό κώμα, αλλά τα τελευταία νέα για την κατάσταση του είναι ευχάριστα... - Τον επισκέφτηκε ο υπουργός αθλητισμού της Τουρκίας - Ενήμερος ο Ερντογάν - Ο... κατήφορος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ - Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Βαλέριου Λεωνίδη για τον "μεγάλο" του αντίπαλο



Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου δίνει κρίσιμη μάχη για τη ζωή του αφού υποφέρει από ηπατική ανεπάρκεια και η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά τα τελευταία 24ωρα.

Ο Σουλεϊμάνογλου βρίσκεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και θα χρειαστεί να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος, για να ξεφύγει απ’ τον κίνδυνο.

Ο θρυλικός αρσιβαρίστας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Κάποια δημοσιεύματα από τη γείτονα χώρα ανέφεραν πως είχε μπει σε τεχνητό κώμα, αλλά σύμφωνα με τις Fanatic και haberturk τα σημερινά νέα είναι ευχάριστα.

Ο Σουλεϊμάνογλου παραμένει στην εντατική, αλλά παρουσιάζεται να έχει τις αισθήσεις του.

Ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που έχουν αναλάβει την περίπτωση του ανέφερε: “Ο εθνικός μας αρσιβαρίστας μπήκε στο νοσοκομείο πριν από 15-20 ημέρες και εδώ και 2 μέρες λαμβάνει θεραπεία στην οποία δείχνει να ανταποκρίνεται.

Βρίσκεται από χτες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά -σαν μια καλή εξέλιξη- από σήμερα το πρωί μπορεί να μιλάει και να απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Δεν λαμβάνει κάποια αναπνευστική ή καρδιακή υποστήριξη. Συνεχίζεται η αύξηση του δείκτη των ενζύμων λόγω της χρόνιας ηπατικής ανεπάρκειας

Αν ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να συνεχιστεί και η θεραπεία. Χτες είχε απώλεια συνείδησης, αλλά τώρα είναι καλύτερα”.

Ενήμερος και ο Ερντογάν





Στο πλευρό του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου βρέθηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, Ασκίν Μπακ, ο οποίος τόνισε πως “παρακολουθούμε την κατάσταση του Σουλεϊμάνογλου από κοντά και έχω ενημερώσει σχετικά τον τον Πρόεδρο».

Ο θρυλικός «Ηρακλής τσέπης»

Ο Σουλεϊμάνογλου, γνωστός και ως “Ηρακλής τσέπης” έχει γράψει χρυσές σελίδες στο άθλημα της άρσης βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη λαμπρή του καριέρα, ο γεννημένος στη Βουλγαρία παλαίμαχος αρσιβαρίστας κατέκτησε του 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 5 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, 2 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας την Βουλγαρία, 2 χρυσά σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα 1 χάλκινο.

Στη μνήμη όλων έχουν μείνει οι αναμετρήσεις του με τον Βαλέριο Λεωνίδη, με πιο χαρακτηριστική αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996).


Το… αθλητικό του φινάλε δεν ήταν ανάλογο της λαμπρής του καριέρας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, γνώρισε την πρώτη και μεγάλη αποτυχία της ζωής του και αναγκαστικά αποσύρθηκε.

Ο Σουλεϊμάνογλου απέτυχε παταγωδώς χάνοντας και τις τρεις προσπάθειες στην κίνηση του αρασέ. Το ποτό μπήκε στη συνέχεια για τα καλά στη ζωή του κι έτσι του έφερε προβλήματα στο συκώτι, καταστρέφοντας τον.

Βαλέριος Λεωνίδης στο NewsIt.gr: “Είπα στους φίλους του »Τι κάνετε; Προσπαθήστε”

Ο μεγάλος του αντίπαλος στην κατηγορία των 69 κιλών, Βαλέριος Λεωνίδης μίλησε στο NewsIt.gr για τον Σουλεϊμάνογλου, για τα νέα που μάθαινε γι’ αυτόν από γνωστούς, ενώ τον χαρακτήρισε αξεπέραστο αθλητή.

“Κρίμα που αθλητές τέτοιου μεγάλου βεληνεκούς δεν έχουν δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή εκτός των… φώτων, μόλις πέφτει η αυλαία του αθλητισμού.

Ήταν ο καλύτερος αθλητής του αιώνα στην άρση βαρών και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τη ζωή. Έτσι το βλέπω εγώ.

Μάλιστα εκμυστηρεύτηκε και κάποιες επαφές που είχε με ανθρώπους του στενού του κύκλου πριν 5-6 χρόνια:

“Το έχω πει και στους φίλους του που έχω συναντήσει σε αγώνες, αλλά και στον αδερφό του. Τους λέω »Τι κάνετε; Προσπαθήστε». »Δεν μπορούμε» μου είπαν, »κρύβεται». Σηκώσανε τα… χέρια όλοι”.

Και συνέχισε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, λέγοντας: “μετά το πρώτο συμβάν που είχε πέσει σε κώμα τον έσωσαν οι γιατροί και του είπαν να μη ξεκινήσεις πάλι γιατί δεν θα έχεις καλά ξεμπερδέματα. Σιγά σιγά όμως μπήκε πάλι σε αυτή τη διαδικασία, να πίνει.

Τελευταία φορά που είδα κάποιους φίλους, προπονητές από την Τουρκία, είπαν πως δεν ακούει κανέναν.

newsit - Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.