Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ(;) ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Ρωσία, μετά το λάθος που έκανε, δίνοντας άδεια στην Τουρκία να εισβάλει στη Συρία, τον Αύγουστο του 2016, λίγους μήνες μετά την κατάρρ...





Η Ρωσία, μετά το λάθος που έκανε, δίνοντας άδεια στην Τουρκία να εισβάλει στη Συρία, τον Αύγουστο του 2016, λίγους μήνες μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της από τουρκικά F-16, τώρα κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος, δίνοντας ξανά την άδεια σε 25 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να εισβάλουν στο Ιντλίμπ.




Οι δικαιολογίες πολλές.
Στην ουσία όμως πρόκειται για μια κίνηση που έχει στόχο τους Κούρδους αλλά και την ίδια τη Συρία, η οποία αντί να διεκδικήσει το παλαιό Σαντζάκιο της Αλεξανδρέττας, θα δει μια εχθρική δύναμη, που τους είχε υπόδουλους επί αιώνες, να καταλαμβάνει και δεύτερο τμήμα της επικράτειας της Συρίας.
Όλα αυτά συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην 6η Σύνοδο της Αστάνα, μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν, ενώ συμμετείχαν και οι ΗΠΑ, με υποβαθμισμένο ρόλο.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, κατά τη σύνοδο η Τουρκία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χάραξη των ζωνών ελέγχου στην περιοχή Ιντλίμπ, ενώ ο υπουργός εξωτερικών του Καζακστάν, Αμπντραχμάνοφ δήλωσε ότι η 7η Σύνοδος θα λάβει χώρα τα τέλη Οκτωβρίου, στην οποία θα καθοριστούν επακριβώς τα όρια των τεσσάρων περιοχών κατάπαυσης του πυρός, μια από τις οποίες το Ιντλίμπ.


Στην 6η Σύνοδο, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, αποφασίστηκαν τα όρια ελέγχου των στρατιωτιών τμημάτων της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Συρίας-Ιράν, στην περιοχή Ιντλίμπ, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα γίνει η εγκατάσταση των στρατιωτικών τμημάτων.


Η Τουρκία, αν εφαρμοστεί η συμφωνία, πετυχαίνει διπλό στρατηγικό στόχο, αφού από τη μια περικυκλώνει πλήρως το καντόνι του Αφρίν και απομακρύνει τους Κούρδους από τη θάλασσα και από την άλλη απομακρύνει τη Συρία από το διεκδικούμενο σαντζάκιο της Αλεξανδρέττας.

infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.