Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΧΑΪΟ ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από τον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γιάνγκστοουν του Οχάιο κηδεύτηκε το πρωί του Σαββάτου ο ομογενής πρώη...




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από τον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γιάνγκστοουν του Οχάιο κηδεύτηκε το πρωί του Σαββάτου ο ομογενής πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Οχάιο Χάρι Μέσελ (Harry Meshel, Μιχελάκης) που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 93 ετών την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.





Οπως μετέδωσε στην ιστοσελίδα του το wytv.com, με απόφαση του κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κεϊσικ, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια αλλά και τους δημόσιους χώρους της κομητείας Μαχόνιγκ κυμάτιζαν μεσίστιες, από το ξημέρωμα έως τη δύση του ηλίου το Σάββατο.

Ο Χάρι Μέσελ υπηρέτησε για πέντε θητείες στην πολιτειακή Γερουσία του Οχάιο και διετέλεσε, μάλιστα, και πρόεδρός της για την περίοδο 1983-1984.

Είχε γεννηθεί στο Γιάνγκστοουν στις 13 Ιουνίου του 1924, από Ελληνοαμερικανούς γονείς, τον Αγγελο Μιχελάκη και την Ρουμπίνα Μαρκάκη. Ο πατέρας του είχε αλλάξει το επίθετό του σε Μέσελ, όπως συνέβαινε με τους ομογενείς εκείνης της εποχής.





Ο Χάρι Μέσελ, από το 1943 έως το 1946, υπηρέτησε στο Αμερικανικό Ναυτικό και μάλιστα παρασημοφορήθηκε για τη συμμετοχή του στην μάχη του κόλπου Λέιτ, το 1944. Πέντε χρόνια αργότερα αποφοίτησε από το Κολέγιο του Γιάνγκστοουν, με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και, αργότερα, πήρε μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Με την πολιτική ενεπλάκη για πρώτη φορά στα φοιτητικά του χρόνια και εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Γερουσίας του Οχάιο το 1971. Επανεξελέγη τέσσερις φορές, συνδέοντας το όνομά του με σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση νέων Σχολών (όπως της οστεοπαθητικής Ιατρικής) στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στο Πανεπιστήμιο Ράιτ Στέιτ κ.ά.

Επίσης, είχε αγάπη για την πυγμαχία και μάλιστα διετέλεσε επιθεωρητής στο Διεθνές Συμβούλιο Πυγμαχίας. Παραιτήθηκε από μέλος της Γερουσίας το 1993 για ν’ αναλάβει την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος στο Οχάιο, θέση που κατείχε έως το 1995.

Με την σύζυγό του Τζούντι – παντρεύτηκαν το 1948- απέκτησαν δυο παιδιά, τον Μπάρι και την Μέλανι.

Φίλοι, συγγενείς αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της πολιτείας του Οχάιο ήσαν το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τον αποχαιρετήσουν. «Ηταν ένα δημόσιος λειτουργός που ενέπνευσε γενιές πολιτικών», είπε ο πρώην γερουσιαστής Καπρι Καφάρο σε δήλωση του στον ιστότοπο του Γιάνγκστοουν Vindy.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.