Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ...!!! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ... 75 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΗ...!!!

Σύμφωνα με το «δόγμα» της σαϊεντολογίας, πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης Γη λεγόταν Teegeeack και ήταν μέρος μιας Γαλακτικής...




Σύμφωνα με το «δόγμα» της σαϊεντολογίας, πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης Γη λεγόταν Teegeeack και ήταν μέρος μιας Γαλακτικής Συνομοσπονδίας 90 πλανητών, οι οποίοι βρίσκονταν υπό τη διοίκηση του τυραννικού Xenou (προφέρεται Ζήνου). Ο υπερπληθυσμός στους υπόλοιπους πλανήτες της Συνομοσπονδίας τον ώθησε να διατάξει τη μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού στη Γη.



Διαστημόπλοια εναπόθεσαν τους επιβάτες κοντά σε ηφαίστεια τα οποία βομβαρδίστηκαν με βόμβες υδρογόνου. Οι επιβάτες αυτοί εξοντώθηκαν, αλλά οι ψυχές τους, γνωστές και ως «Θήτα», απελευθερώθηκαν και σχημάτισαν συστοιχίες οι οποίες άρχισαν να προσκολλώνται σε ανθρώπους. Από τότε ζούμε με Θήτα επάνω μας. Μέσω της σαϊεντολογίας, και συγκεκριμένα όταν ο πιστός φθάσει στο επίπεδο ΟΤ ΙΙΙ, τα Θήτα αφήνουν το σώμα και μετενσαρκώνονται σε κάποιο άλλο ανθρώπινο ον. Ο πιστός απελευθερώνεται από τα Θήτα και αποκτά εξαιρετικές πνευματικές ικανότητες, ακόμη και εξωσωματικές εμπειρίες.




Ο δρόμος για την απελευθέρωση της ψυχής, δηλαδή των Θήτα, στη σαϊεντολογία περνάει μέσα από ένα είδος συμβουλευτικής, το λεγόμενο auditing. Οι συνεδρίες βοηθούν το άτομο να απαλλαχθεί από «πνευματικές αδυναμίες» και να αναπτύξει τις πνευματικές του ικανότητες. Μέσα από ατομικές συνεδρίες, ο auditor βοηθάει τον ενορίτη να βρει τον πραγματικό εαυτό του. Να απαλλαγεί από την «αντιδραστική του διάνοια», την οποία δεν ελέγχει εξαιτίας των μοχθηρών Θήτα.

Περιλαμβάνει την εκμαίευση των πιο προσωπικών δεδομένων του «πιστού», των πιο απόκρυφων και κάποιες φορές «ατιμωτικών» δεδομένων. Υπό μία έννοια, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το auditing θυμίζει ψυχοθεραπεία (άνευ βιντεοσκοπήσεων). Δεν είναι όμως – και σίγουρα η ψυχοθεραπεία δεν είναι στο μενού. Σημειωτέον, για τους σαϊεντολόγους «η ψυχιατρική είναι χάσιμο χρόνου». Επισήμως, η Εκκλησία αναφέρει ότι «αντιτίθεται στην κακομεταχείριση των παραφρόνων, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό της ψυχιατρικής. Δεν πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να στιγματίζονται με ετικέτες και να θεραπεύονται με κούρες που δεν έχουν καμία βάση στην επιστήμη και είναι βάναυσες στο έπακρο».

Ο ιδρυτής Ρον Χάμπαρντ είχε υπόψη του τα «θεραπευτικά» ηλεκτροσόκ, τις λοβοτομές και την επικερδή βιομηχανία της φαρμακοθεραπευτικής όταν έγραφε τις «Γραφές» του. Οι επικριτές του, όμως, είναι πιο υποψιασμένοι. Μιλούν για μια μνησίκακη στάση απέναντι σε αυτόν τον επιστημονικό κλάδο, αποτέλεσμα της περιφρονητικής απόρριψης των «επιστημονικών» ευρημάτων του Χάμπαρντ από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία και την Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (American Psychiatric Association and American Medical Association) στη δεκαετία του ’50.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.