Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

6 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑΥΜΑΤΑ-Τα 6 αποξηραμένα φρούτα που σώζουν ζωές! Βάλτε τα στη καθημερινότητά σας και θα μας θυμηθείτε Σας ...




ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑΥΜΑΤΑ-Τα 6 αποξηραμένα φρούτα που σώζουν ζωές!

Βάλτε τα στη καθημερινότητά σας και θα μας θυμηθείτε

Σας παρουσιάζουμε τους αποξηραμένους καρπούς που μπορείτε να καταναλώνετε χωρίς τύψεις κάθε φορά που νιώθετε λιγούρα!



Σταφίδες

Μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, περιορίζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ δεν έχουν καθόλου λιπαρά.

Βερίκοκο

Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, ενώ επίσης περιέχει βιταμίνη Α, C και σίδηρο.

Σύκο

Μπορεί όλα τα υπόλοιπα φρούτα να χάνουν μέρος της διατροφικής τους αξίας όταν αποξηραίνονται, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα σύκα. Χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φολικό οξύ και κάλιο.

Δαμάσκηνο

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ είναι σημαντική πηγή βιταμινών.






Κεράσι

Αποτελεί άριστη πηγή βιταμίνης C, E ,Β, β-καροτένιου, σιδήρου και ασβεστίου, βοηθώντας στην καλή υγεία των οστών. Επίσης, είναι πλούσια σε μελατονίνη, που συμβάλει στη λειτουργία του βιολογικού μας ρυθμού.


Παπάγια

Είναι πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, βοηθά στην πέψη και την αφομοίωση πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών, ενώ καταπολεμά τον διαβήτη.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.