Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΣ... ΑΠΕΝΑΝΤΙ - ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 25Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία της 25 Σεπτεμβρίου που θα γίνει το κρίσιμο δημοψήφισμ...






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία της 25 Σεπτεμβρίου που θα γίνει το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του κουρδικού τομέα του βορείου Ιράκ υπάρχει ήδη οι Κούρδοι της περιοχής στα δελτία ειδήσεων του καναλιών τους, έχουν προχωρήσει στην ένωση όλων των κουρδικών τομέων της ευρύτερης περιοχής μια εξέλιξη που έχει ανησυχήσει την Άγκυρα.




Όπως δείχνουν οι χάρτες που προβάλλουν οι Κούρδοι στα δελτία ειδήσεων των καναλιών τους, παρά του ότι αναφέρονται στις περιοχές του Ιράκ έχουν προχωρήσει στην προβολή του μεγάλου ενιαίου Κουρδιστάν, που θα περιλαμβάνει τις κουρδικές επαρχίες της Συρίας μέχρι την Μεσόγειο και τις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας που φτάνουν μέχρι την Αλεξανδρέττα, όπως και τις κουρδικές επαρχίες του Ιράν.

Η προβολή αυτή έχει θορυβήσει και εξοργίσει την Άγκυρα που μιλούν πλέον για μεγάλη κουρδική πρόκληση που δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Παρά όμως τις επανειλημμένες απειλές της Τουρκίας στην Συρία μέχρι σήμερα δεν έχουν τολμήσει να επιτεθούν κατά των Κούρδων στον θύλακα του Afrin και του Κομπανί.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.