Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ: ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΣΑΝ 15/12, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΙΤΑ!..

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στη συνέχει...

Φυσιολογική η πίεση του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με κινεζικό μηχάνημα (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ MOTION TEAM/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)





Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στα σταντ του περιπτέρου, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να του... πάρουν την πίεση, να δοκιμάσει παραδοσιακό κινέζικο τσάι, αλλά και να «γνωρίσει» ένα «πάντα», τη μασκότ της COSCO.




Στο περίπτερο της κινεζικής εταιρείας ΖΤΕ υπήρχε μηχάνημα που μετρά την πίεση και εκεί ο πρωθυπουργός έκανε ένα μικρό «τσεκ απ». Σύμφωνα με τη μέτρηση, είχε πίεση 15 και 12, κάτι που- όπως του είπαν οι άνθρωποι της εταιρείας- είναι φυσιολογικό.

Στο σταντ της COSCO, συνομίλησε με εκπροσώπους της εταιρείας σχετικά με την πορεία της επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά και φωτογραφήθηκε δίπλα στο πάντα που είναι η μασκότ της COSCO.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας του χάρισαν και κουκλάκια- πάντα, για τα παιδιά του. Στη συνέχεια, στο σταντ της Huawei του δώρισαν κινητό τηλέφωνο της εταιρείας.

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και κινεζικό τσάι, το οποίο- όπως είπε και φάνηκε από τις αντιδράσεις του- του άρεσε πολύ.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σημασία της έκθεσης αυτής για τη σύσφιξη των σχέσεων με την Κίνα, σε συνέχεια της πολυεπίπεδης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα και χαρακτήρισε τη φετινή ΔΕΘ έναν «σημαντικό σταθμό» στις σχέσεις των δύο χωρών. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σημάνει την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου Κίνας και Ελλάδας και την προσδοκία ότι το επόμενο διάστημα, πέρα από την ανάπτυξη των επενδύσεων θα αναπτυχθούν και διμερείς εμπορικές σχέσεις σε πολλούς τομείς και κυρίως στον τουρισμό.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.