Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

TIME: Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΝ ΚΕΛΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Ως την τελευταία καλή ελπίδα του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει το TIME τον στρατηγό Τζον Κέλι. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ανέλαβε π...




Ως την τελευταία καλή ελπίδα του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει το TIME τον στρατηγό Τζον Κέλι.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ανέλαβε προσωπάρχης του Λευκού Οίκου στα τέλη Ιουλίου. Πρώην υπεύθυνος Εθνικής Ασφάλειας και με 42 χρόνια καριέρας στις ένοπλες δυνάμεις πίσω του, ο Κέλι κλήθηκε να βάλει τάξη στο χάος της διοίκησης Τραμπ.






Αυτή η νέα εποχή στον Λευκό Οίκο του Τραμπ μπορεί να είναι η καλύτερη, ή η τελευταία ελπίδα του Αμερικανού προέδρου για επιτυχία, σχολιάζει το TIME.

Σχεδόν εν μία νυκτί, ο Κέλι έκλεισε την πάντα ανοιχτή πόρτα του Οβάλ γραφείου, απέλυσε τον ευέξαπτο διευθυντή επικοινωνίας Αντονι Σκαραμούτσι και είπε σε όλους στον Λευκό Οίκο να αναφέρονται στον ίδιο και όχι στον πρόεδρο. «Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Κέλι θα επιτύχει, πόσο θα κρατήσει ή αν ο Τραμπ θα απορρίψει την πειθαρχία του. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα και κάποιοι παραμένουν σκεπτικιστές. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Κέλι πήγε εκεί με μία αποστολή: να επιδιορθώσει ένα ''χαλασμένο'' σύστημα», σημειώνει το δημοσίευμα.




Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ, μαζί με άλλους υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, στράφηκαν στον Κέλι όταν άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα μπορέσει να χειριστεί μία πραγματική κρίση, αν δεν αναλάβει κάποιος άλλος. Και αυτό ενώ κλιμακώνονταν οι προκλήσεις της Βόρειας Κορέας.

Η αλλαγή στον Λευκό Οίκο είναι εμφανής και ο Τραμπ φαίνεται ικανοποιημένος με αυτό. «Αυτή τη στιγμή, είναι ευτυχής που έχει κάποιον που ανέλαβε τον έλεγχο», εξήγησε στο TIME ένας στενός συνεργάτης του. Ομως, σημειώνει το δημοσίευμα, υπάρχουν και όρια στο τι μπορεί να πετύχει ο Κέλι. Στον Τραμπ δεν αρέσει να τον επιβλέπουν και οι Ρεπουμπλικανοί ανησυχούν ότι οι έπαινοι που έχουν εκφραστεί για τον στρατηγό μπορεί γρήγορα να περιορίσουν ή ακόμη και να βάλουν ένα τέλος στην επιρροή του.

Ενα πρόσφατο παράδειγμα, ίσως να δικαίωσε όσους πιστεύουν ότι είναι υπερεκτιμημένη η επιρροή του Κέλι. Ηταν όταν στις 8 Αυγούστου ο Τραμπ απάντησε στην τελευταία απειλή της Βόρειας Κορέας, με έναν χαρακτηριστικά δικό του τρόπο. «Θα τους απαντήσουμε με φωτιά και μανία που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί», είπε.

Ο Τραμπ βαριέται εύκολα τους ανθρώπους και έχει κατηγορήσει πολλές φορές τους συνεργάτες του για δικά του λάθη, σημειώνει το TIME. Ακόμη και ο Κέλι μπορεί να μην είναι στο απυρόβλητο. Πρώην συνεργάτης του προέδρου εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου απλά.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.