Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2017

ΣΟΚ!!! ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΑΝ ΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΜΕ ΤΗ «ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ» ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Η SAGRADA FAMILIA


- Ένα νέο "Παρίσι" με ταυτόχρονες επιθέσεις σε τρία επιβλητικά σημεία σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν τη Βαρκελώνη - Ήθελαν εκτός από τη Λας Ράμπλας να επιτεθούν στην επιβλητική Σαγράδα Φαμίλια αλλά και στο λιμάνι της πόλης - Βρήκαν 20 βαρέλια με εκρηκτικά, τα οποία σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν - Περιείχαν βουτάνιο και το εκρηκτικό που ονομάζεται "Μητέρα του Σατανά"
Μόνο τρόμο προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα σχέδια των τζιχαντιστών που βύθισαν στο αίμα την Ισπανία, με τη διπλή επίθεση στη Βαρκελώνη και τον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας αλλά και στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς.

Στόχος των τρομοκρατών δεν ήταν μόνο να θερίσουν, όπως και έκαναν, ανθρώπινες ζωές. Στόχος τους ήταν να «εξαφανίσουν» από τον χάρτη τη Βαρκελώνη, το καμάρι της Καταλωνίας. Ήθελαν να φορτώσουν τρία βαν με βαρέλια με εκρηκτικά και να τα ρίξουν σε σημεία – σύμβολα της πόλης. Ανάμεσά τους ο επιβλητικός καθεδρικός της Σαγράδα Φαμίλια, ένα έργο τέχνης από τον σπουδαίο Αντόνιο Γκαουντί.

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να ρίξουν ένα βαν με εκρηκτικά στη Λας Ράμπλας, ένα δεύτερο στη Sagrada Familia και ένα τρίτο στο λιμάνι της πόλης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας El Espanol.
click4more

Έτσι, όχι μόνο να επέφεραν πλήγμα στην πόλη. Θα σκότωναν ακόμη περισσότερους, αφού όλα τα σημεία – στόχοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.
Με το σχέδιο αυτό ήθελαν ουσιαστικά να «επαναλάβουν», κατά ένα τρόπο, την επίθεση στο Παρίσι το 2015. Επιθέσεις σε πολυσύχναστα και συμβολικά σημεία με στόχο όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Ακόμη και το ίδιο εκρηκτικό θα χρησιμοποιούσαν!
Τους χάλασαν τα σχέδια

Ίσως το τρομακτικό σχέδιο των τζιχαντιστών να είχε πραγματοποιηθεί και τώρα να μιλούσαμε για μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις αν δεν γινόταν η έκρηξη σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ, το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Οι τζιχαντιστές φοβήθηκαν ότι μετά την έκρηξη, οι έρευνες της αστυνομίας θα οδηγούσαν σε εκείνους. Αποφάσισαν να κάνουν την επίθεση με ένα από τα βαν στη Βαρκελώνη, επιλέγοντας τον τρόπο επίθεσης παρόμοιο με εκείνους σε Παρίσι, Βερολίνο, Στοκχόλμη, Νίκαια, Λονδίνο. Και ώρες μετά να κάνουν και την επίθεση, με τον ίδιο τρόπο στην Καμπρίλς.Πως θα το έκαναν

Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο πυρήνες των 12 τζιχαντιστών (που θεωρούν ότι έχουν εξαρθρώσει) σχεδίαζε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στα ερείπια του σπιτιού στο Αλκανάρ.
Εκεί, σκοτώθηκε ένας από τους τρομοκράτες και δεν αποκλείεται στα συντρίμμια να υπάρχει και το πτώμα ενός δεύτερου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερα από 20 βαρέλια με βουτάνιο αλλά και με το εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία TATP (Acetone peroxide), η οποία ονομάζεται και «Μητέρα του Σατανά«. Είναι το κύριο εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016.

Έχει ονομαστεί «Μητέρα του Σατανά» εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκρήξεων που προκαλεί «κατά λάθος».

Πιστεύεται ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να νοικιάσουν φορτηγό όπως εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη Νίκαια το βράδυ της 14ης Ιουλίου 2016 αλλά δεν μπορούσαν γιατί δεν είχαν την κατάλληλη άδεια.Η Sagrada Familia

Ένα έργο τέλος, ένα σύμβολο της ευφυΐας του Αντόνιο Γκαουντί (1851-1926) και της Βαρκελώνης. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 αλλά δεν τελείωσε ποτέ. Ο Γκαουντί ανέλαβε το έργο το 1883 και τη μεταμόρφωσε αρχιτεκτονικά. Αλλά μέχρι το θάνατό του το 1926, δεν κατάφερε να την τελειώσει. Ακόμη και ημιτελής, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τον Νοέμβριο του 2010, ο τότε Πάπας Βενέδικτος ο 16ος την εγκαινίασε και την καθαγίασε. Έγινε έτσι Βασιλική και μπορεί πλέον εκεί να τελείται Θεία Λειτουργία.

Όταν έφυγε από τη ζωή ο Γκαουντί, είχε ολοκληρωθεί μόλις το 1/4 του έργου, που βασιζόταν κυρίως σε ιδιωτικές δωρεές και η κατασκευή του διακόπηκε κατά τον Εμφύλιο.

Ακόμη κι έτσι, είναι ένα από τα σύμβολα της Βαρκελώνης και μόνο το 2016 την επισκέφτηκαν 4,5 εκατομμύρια τουρίστες.

newsit

« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου