Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ... ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕ Α/Τ ΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ... ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΥΡG ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΜΒ - 21 ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! - ΒΙΝΤΕΟ -

Κούρδοι μαχητές οι οποίοι υποστηρίζονται από αμερικανικές δυνάμεις κοινοποίησαν στο διαδίκτυο μια επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών αντ...






Κούρδοι μαχητές οι οποίοι υποστηρίζονται από αμερικανικές δυνάμεις κοινοποίησαν στο διαδίκτυο μια επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών ανταρτών που συνεργάζονται με τις τουρκικές ΕΔ, με χρήση βαρέως οπλισμού στη Βόρειο Συρία.




Το βίντεο παρουσιάζει κούρδους του YPG να εκτοξεύουν ένα κατευθυνόμενο αντιαρματικό βλήμα τύπου ATGM εναντίον άρματος μάχης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κοντά στην πόλη Azaz στη Συρία.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται 20 μίλια Βόρεια από το Χαλέπι και έχει αποτελέσει πεδίο συγκρούσεων μεταξύ κούρδων αυτονομιστών και του τουρκικού Στρατού.


Ειδικότερα όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ρωσικής κατασκευής Α/Τ βλήμα 9M113 Konkurs ένα από τα πολλά συστήματα αυτής της κατηγορίας που βρίσκονται διασκορπισμένα στη Συρία.



Τα συστήματα αυτά είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλο το συριακό μέτωπο και ανήκαν στον Συριακό Στρατό, προτού η χώρα κατρακυλήσει στο χάος πριν από 6 χρόνια.

Αξιοσημείοτο είναι το γεγονός οτι επιθέσεις τέτοιου είδους δεν ήταν μέχρι τώρα συνηθισμένο θέαμα. Και αυτό διότι σε ανάλογες περιτπώσεις, επιθέσεις παρόμοιας μορφής επικεντρώνονταν εναντίον θέσεων του ISIS, παράλληλα με προβολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες πολέμου και πλάνα από ανακατάληψη θέσεων αποθήκευσης πυρομαχικών.τι η επαρχία Afrin τελούσε υπό απειλή τουρκικής εισβολής.




Τονίζεται οτι ειδικά τα Α/Τ βλήματα TOW, έχουν προκαλέσει σειρά ισχυρών αντιδράσεων από τότε που επιβεβαιώθηκε η χορηγία τους σε κούρδους μαχητές στη Συρία (ιδίως μετά την επίσημη έγκριση στρατιωτικής ενίσχυσης των κούρδων από το Λευκό Οίκο στα μέσα Μαΐου).

Ο οπλισμός αυτός αποτέλεσε πρακτικά “απευθείας απειλή” για τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις καθώς διατέθηκε σε σημαντικές ποσότητες και αναπτύχθηκε σε μεγάλο εύρος μετώπου.

Αυτός ήταν και η καθοριστική αιτία που οδήγησε σε περιορισμό της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας στην Al Bab ενώ λειτουργησε αποτρεπτικά απέναντι σε μια νέα επιθετική ενέργεια υπό το φόβο μεγάλων απωλειών.

Μια δεύτερη επίθεση παρουσιάζεται σε βίντεο το οποίο δείχνει βολές ρουκετών BM-21 Grad των 122mm εναντίον τουρκικών θέσεων επίσης στη Βόρειο Συρία.




thinknews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.