Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ... ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

(Η κυρία Μάργκω Μόσχου ύψωσε ένα ομοίωμα Ελληνικής σημαίας μέσα στις γραμμές της οποίες είχε γράψει «π. Νικόλαε σε χρειαζόμαστε, σε ...






(Η κυρία Μάργκω Μόσχου ύψωσε ένα ομοίωμα Ελληνικής σημαίας μέσα στις γραμμές της οποίες είχε γράψει «π. Νικόλαε σε χρειαζόμαστε, σε αγαπούμε, σε υποστηρίζουμε». Φωτογραφία "Ε.Κ." /Θεόδωρος Καλμούκος)


Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με λόγια αγάπης και τιμής μίλησαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πολλοί ενορίτες και ενορίτισσες για τον π. Νικόλαο Καστανά, ενώ το γενικό παράπονο είναι ότι δεν γνωρίζουν τους λόγους της απομάκρυνσής του.




Τονίζεται ότι την απάντηση για τα πραγματικά αίτια την γνωρίζουν ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος και ο π. Νικόλαος Καστανάς, πλην όμως αμφότεροι εξακολουθούν να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Η κυρία Χριστίνα Τσαλαπάτα, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου, δήλωσε πως «σήμερα είναι μία λυπητερή μέρα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι φτάσαμε μέχρις εδώ. Είδατε όλον αυτόν τον κόσμο και να σκεφτείτε ότι η μισή κοινότητα απουσιάζει σε διακοπές στην Ελλάδα».Ο κ. Βασίλης Ρούσσος ο οποίος βαφτίστηκε στον ναό του Αγίου Αθανασίου, είναι επιχειρηματίας νεοσύστατων εταιριών και υπηρετεί στο Ιερό Βήμα. Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Βασίλης Τσιάρας, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου, δήλωσε πως «δυστυχώς η Μητρόπολη Βοστώνης μάς έστειλε μήνυμα ότι βγάζει τον π. Νικόλαο από την ενορία και κανείς δεν μπορεί να μας πει τον λόγο. Δυστυχώς -συνέχισε- από όσο διαβάζω στο Facebook έχουν πει πολλοί ότι θα φύγουν από την ενορία οπότε…».

Ο Δρ Ιωάννης Μουτσάτος, διευθυντής του Κατηχητικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου επί 15 χρόνια, με διδακτορικό δίπλωμα στη Βιοχημεία, ερευνητής νέων φαρμάκων, ανέφερε ότι «η Κυριακή ήταν μία δύσκολη ημέρα για όλους μας διότι έχουμε φτάσει σε σημείο να ήταν η τελευταία Λειτουργία του π. Νικολάου, και πολύ φοβάμαι η τελευταία Λειτουργία με τόσο κόσμο. Αν η τελική απόφαση του Μητροπολίτη είναι να απομακρύνει τον π. Νικόλαο, η κοινότητα δεν πρόκειται να σταθεί πάλι στα πόδια της».Ο Δρ. Ιωάννης Μουτσάτσος, διευθυντής του Κατηχητικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Αρλιγκτον επί 15 έτη. Φωτογραφία “Ε.Κ.”/Θεόδωρος Καλμούκος






Οταν τον ρωτήσαμε για τα αίτια της απομάκρυνσης του π. Νικολάου, ανέφερε ότι «το γράμμα του Μητροπολίτη είναι ξεκάθαρο για τους λόγους που τον απομακρύνει διότι, ως λέγει, επέτρεψε να γίνουν κουβέντες και λόγια μέσα στην κοινότητα και να την χωρίσουν».

Τόνισε πως «ο καθένας μας βλέπει την εκκλησία με τον δικό του τρόπο, κι όχι με τον τρόπο που θέλει η Μητρόπολη ή το κοινοτικό συμβούλιο».

Στην ερώτηση πού στέκεται το κοινοτικό συμβούλιο, υπογράμμισε ότι «ο κόσμος τούς έχει δει σε γενικές συνελεύσεις, σε εκλογές, όπου υπάρχουν παρεμβολές από τη Μητρόπολη σε όλες τις υποθέσεις της κοινότητας διότι ορισμένα άτομα έχουν στενή σχέση με τη Μητρόπολη και πάντοτε ακούγεται ο λόγος τους πιο δυνατά».

Οταν τον ρωτήσαμε γιατί πήραν το κομπιούτερ από το γραφείο του π. Νικολάου, είπε πως «αυτό κατά τη γνώμη μου είναι αίσχος, πού βρισκόμαστε; σε κράτος τρομοκρατικό;».Οι κύριοι Νικόλαος Κασέρης, Ιωσήφ Αγγελάκης και Νικόλαος Πεχνανίδης αφοσιωμένοι ενορίτες της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου στο Αρλιγκτον Μασαχουσέτης. Φωτογραφία “Ε.Κ.”/Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Νικόλαος Κασέρης είπε, ότι «είμαι 42 χρόνια εδώ, 4-5 άτομα από το συμβούλιο δεν θέλουν τον ιερέα δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς. Αν υπάρχει κάτι να το δημοσιεύσουν κι κόσμος να βγάλει το συμπέρασμά του».

Ο κ. Νίκος Πεχνανίδης έχει «αμφιβολίες για τη συνέχιση της κοινότητας διότι για ένα μεγάλο διάστημα ο κόσμος δεν θα πληρώσει και θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Μερικοί από το συμβούλιο έχουν κάνει πολλούς εχθρούς διότι ο π. Νικόλαος είναι πολύ αγαπητός κι ο κόσμος που ήλθε το έδειξε».

Ο κ. Ιωσήφ Αγγελάκης ανέφερε πως «είναι τελείως απαράδεκτο και απάνθρωπο, διότι όταν έχεις ένα άνθρωπο που υπηρετεί στο κτήμα σου επί σειρά δεκαετιών θα πρέπει να ξέρεις αν ήταν κατάλληλος ή όχι διότι τον κρατούσες τόσα χρόνια» και συμπλήρωσε «μένω στο Μπέρλιγκτον αλλά έρχομαι και εκκλησιάζομαι εδώ με την οικογένειά μου».

Ο κ. Βασίλης Ρούσσος, ανέφερε πως «βαφτίστηκα σ’ αυτή την εκκλησία, αυτό που έγινε με την προσέλευση τόσου κόσμου είναι μία μαρτυρία των αναρίθμητων ωρών που έχει διαθέσει ο π. Νικόλαος. Είναι μέρος των οικογενειών μας». Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε τους λόγους της απόλυσής του, δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που προκάλεσαν την απόλυση του π. Καστανά κι είναι εδώ σήμερα».

Η κυρία Κορίνα Καπετανάκη υποστήριξε πως «ο π. Νικόλαος είναι η προσωποποίηση του τι σημαίνει να είσαι δούλος του Θεού. Η ιεροσύνη είναι η ζωή του, η κλήση κάθε λεπτό της ημέρας. Εχει αγγίξει τόσους ανθρώπους με πολλούς τρόπους και είναι ένας από τους αγαπητούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει».Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης και ο κ. Πωλ Τσιτσόπουλος μέλος του συμβουλίου, οι οποίοι αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις. Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Νίκος Κρητικός μας πληροφόρησε πως «εδώ μεγαλώσαμε με τα άλλα μου δύο αδέλφια, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο, κοντά στον π. Νικόλαο. Η Λειτουργία αυτή έδειξε πόσο άξιος είναι ο π. Νικόλαος. Δεν πρέπει να φύγει. Εάν φύγει τελικά ο π. Νικόλαος θα είναι και το τέλος της κοινότητας».

Ο Παναγιώτης Κασέρης είπε ότι «είμαι εδώ όλη μου τη ζωή, είμαι πολύ στενοχωρημένος, νευριασμένος, δεν ξέρουμε τι γίνεται».

Η κυρία Μαρία Βρότσου ανέφερε ότι «πέντε από το συμβούλιο θέλουν να διώξουν τον παπά. Είναι καλός με όλον τον κόσμο, είδατε στη Λειτουργία τι έγινε. Εάν δεν φέρουν πίσω τον παπά δεν θα έχουν να πληρώσουν τα έξοδα, έχει μεγάλα έξοδα η εκκλησία. Χωρίς τον π. Νικόλαο δεν θα έλθω ξανά, και σαν κι μένα είναι πάρα πολλοί».Η κυρία Μαρία Στανίτσα η οποία μίλησε με θερμά λόγια για τον π. Νικόλαο Καστανά. Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος, ο οποίος γνωρίζει τον π. Νικόλαο από μικρό παιδί από το Λόουελ, τόνισε πως είναι «άλυτο αίνιγμα η απομάκρυνση του π. Καστανά από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.





Δυο χιλιάδες και πλέον πιστοί κατέκλυσαν συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσαν τον π. Νικόλαο. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Είναι μεγάλη απώλεια για τον Ελληνισμό, την Εκκλησία και τη Μητρόπολη και ντροπή αφού τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης κατέκλυσαν και κατέγραψαν τις αντιδράσεις και την αγωνία όλων εντός και εκτός του ναού».

Συμπλήρωσε ακόμα, πως «φοβάμαι ότι η κατάσταση θα εκραγεί θα χειροτερεύσει και η ζημιά γενικά θα είναι ανεπανόρθωτη».

Από την πλευρά της, η κυρία Μαρία Στανίτσα είπε ότι «αγαπάμε πολύ τον π. Νικόλαο, τον ξέρουμε πολλά χρόνια, η νύμφη μου και το εγγονάκι μου έκλαιγαν».

ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.