Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΙΣΤΟ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

Ανακούφιση ένιωσαν για άλλη μια χρονιά οι Κεφαλονίτες και έκπληξη οι επισκέπτες, καθώς εμφανίστηκαν και φέτος τα πρώτα φιδάκια της ...






Ανακούφιση ένιωσαν για άλλη μια χρονιά οι Κεφαλονίτες και έκπληξη οι επισκέπτες, καθώς εμφανίστηκαν και φέτος τα πρώτα φιδάκια της Παναγίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο.




Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια εμφανίζονται από την γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Κάθε χρόνο οι πιστοί αναμένουν με αγωνία τα φιδάκια της Παναγίας, καθώς πιστεύουν ότι αν δεν εμφανιστούν κάτι κακό θα συμβεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές, τον Αύγουστο του 1940 (πριν τον πόλεμο) και τον Αύγουστο του 1953 που η Κεφαλονιά ισοπεδώθηκε από τους καταστροφικούς σεισμούς.




Τα φιδάκια της Παναγίας έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έναν σταυρό στο κεφάλι και την γλώσσα, αφή απαλή, ζεστή και συμπεριφορά φιλική. Σύμφωνα με την παράδοση, το 1.200 μ.Χ., σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, τους οποίους πανικόβλητους έτρεψαν σε φυγή.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται θαυματουργικά μέχρι σήμερα. Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

Πηγή: PatrasTimes




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.