Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΞΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ Η ΣΜΥΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμπειρίες και δραστηριότητες τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα ήταν η περίοδος του Αυγούστου για τους σπουδαστές της Σχολής Μονίμω...







Εμπειρίες και δραστηριότητες τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα ήταν η περίοδος του Αυγούστου για τους σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού οι οποίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο εν πλω στο αρματαγωγό “ΡΟΔΟΣ” (L-177) στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ ΣΜΥΝ 2017).

Οι σπουδαστές της ΣΜΥΝ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση εν πλω να εξοικειωθούν με το περιβάλλον ενός πολεμικού πλοίου, να βιώσουν τη διεξαγωγή μιας ναυτικής άσκησης σε συνεργασία με το Ναυτικό της Βούλγαρίας ενώ επισκέφτηκαν το λιμένα της Βάρνας όπου και το Α/Γ Ρόδος κατέπλευσε για ολιγοήμερη παραμονή.





Στη διάρκεια της παραμονής τους στη Βάρνα, οι σπουδαστές της ΣΜΥΝ πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Βουλγαρίας όπου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαίδευση στον σύγχρονο Προσομοιωτή Ναυτιλίας που υπάρχει διαθέσιμος.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν επίσημες επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο Βάρνας και στο Πολεμικό Μουσείο Βάρνας όπου οι σπουδαστές της ΣΜΥΝ ξεναγήθηκαν στους χώρους και τα εκθέματα αποκομίζοντας μοναδικές παραστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πολιτισμός της Βάρνας κατέχει ένα ρεκόρ, αφού ο αρχαιότερος χρυσός θησαυρός στον κόσμο ανακαλύφθηκε στη Νεκρόπολη της Βάρνας και αποτελείται από τεχνουργήματα χρονολογούμενα από το 4750 π.Χ. ενώ σήμερα η πόλη της Βάρνας έχει αδελφοποιηθεί με τον Πειραιά και την Καβάλα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σειρά επαφών που πραγματοποιήθηκαν με τοπικούς παράγοντες αλλά κυρίως με τον Μητροπολίτη Βάρνας ενώ οι σπουδαστές της ΣΜΥΝ επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό Βάρνας.





Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η σημασία των επισκέψεων αυτών είναι ιδιαίτερη και πολύπλευρη αφού αφενός αποσκοπεί στην εκπαίδευση και αποκόμιση εμπειριών από τους νεαρούς σπουδαστές της ΣΜΥΝ που θα αποτελέσουν μελλοντικά το κορμό του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Αφετέρου το ίδιο το Πολεμικό δια μέσου των επισκέψεων αυτών σε δηλώνει το δυναμικό παρόν του Ελληνισμού σε όμορες χώρες όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων και ελληνορθόδοξες κοινότητες , με τους σπουδαστές της ΣΜΥΝ αλλά και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων να αποτελούν άξιους πρεσβευτές της χώρας μας.

Επιπλέον κρίσιμη παράμετρος σε αυτές τις αποστολές είναι η προβολή ισχύος που δηλώνει το Πολεμικό Ναυτικό σε περιοχές ευρύτερης Γεωστρατηγικής σημασία επιτυγχάνοντας δυναμική παρουσία, με ναυτικές μονάδες, όπως συνέβη επανειλημμένως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΝ μας μεταφέρουν εντυπωσιακές εικόνες από διάφορες φάσεις του ταξιδιού της ΣΜΥΝ στη Μάυρη Θάλασσα και το Βόσπορο.

Κατάπλους λιμένα Βάρνας





Βουλγαρία Ναυτική Βάση Βάρνας





ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

thinknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.