Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!

Όταν όλοι οι αναλυτές προσπαθούν να καταλάβουν πώς η προεκλογική θέση του Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμό της αμερικανικής εμπλοκής σ...







Όταν όλοι οι αναλυτές προσπαθούν να καταλάβουν πώς η προεκλογική θέση του Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμό της αμερικανικής εμπλοκής στο Αφγανιστάν εξελίχθηκε στο... ακριβώς αντίθετο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου, H. R. McMaster, ίσως να κρυφομειδιά αυτάρεσκα. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, μια παλιά φωτογραφία που έδειξε στον πρόεδρο Τραμπ φέρεται να έκανε την διαφορά.





Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1972, νεαρές Αφγανές κυκλοφορούν με... μίνι στην Καμπούλ και αυτό λέγεται ότι ήταν το ύστατο επιχείρημα του Συμβούλου: ότι δυτικά πρότυπα υπήρχαν και πριν τους Ταλιμπάν στην χώρα αυτή και μπορούν να επιστρέψουν.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστεία, αλλά και ιστορικούς για να δείξουν πόσο -προς το χειρότερο- έχει αλλάξει η χώρα από τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα πριν την σοβιετική εισβολή, τον πόλεμο με τους Σοβιετικούς που καθήμαξε την χώρα και τον εμφύλιο που την αποτελείωσε. Μετά ήλθαν οι Ταλιμπάν και τα πάντα έγιναν διαφορετικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.