Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΚ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΚ... ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΟΜΑΝΤΟ ΤΗΣ ΣΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ! ΦΩΤΟ

Μπορεί να είναι οι Επιστήμονες των Ενόπλων Δυνάμεων… Αλλά δεν ξεχνούν ότι είναι πρώτα απο όλα Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικοί...

poseidi_2017i_6




Μπορεί να είναι οι Επιστήμονες των Ενόπλων Δυνάμεων… Αλλά δεν ξεχνούν ότι είναι πρώτα απο όλα Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικοί! Άσχετα αν «κάποιοι τους Υποτιμούν» ! Η ετήσια Θερινή Εκπαίδευση των Σπουδαστών της ΣΣΑΣ ,έβγαζε μάτια !



Κατά την περίοδο από 10 έως 27 Ιουλίου, η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων πραγματοποίησε την ετήσια θερινή εκπαίδευση των Μαθητών της, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής.

Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες της Σχολής εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα:



Aτομικής τακτικής





Α’ Βοηθειών

Α’ Βοηθειών Μάχης



Αεροδιακομιδής

Επιβίβασης- πτήσης- αποβίβασης σε μεταφορικά Ε/Π

Κολύμβησης

Κωπηλασίας










Αναχώρηση από τον καταυλισμό σε συνθήκες συναγερμού, δημιουργία δύο νέων καταυλισμών σε επιλεγείσες περιοχές όπου εξετάστηκαν τα αντικείμενα:




Αυτασφάλιση

ΔΜ σε συνθήκες μάχης

Διακομιδή σε πραγματικές συνθήκες

Διανυκτέρευση και διαβίωση σε άγνωστο περιβάλλον

Η στρατιωτική εκπαίδευση κορυφώθηκε με την εκτέλεση άσκησης διπλής ενεργείας ( Αμυντικές- Επιθετικές Επιχειρήσεις) επιπέδου Διμοιρίας.



Τέλος, στο πλαίσιο του απολογισμού εκπαιδεύσεως διοργανώθηκε αγώνας τροπαίου, όπου 6 ομάδες διεκδίκησαν το τρόπαιο φυσικής κατάστασης βάσει χρόνου αλλά κυρίως με βάση το ομαδικό πνεύμα, όπως παρακάτω:



Διάνυση δρόμου 2 χλμ με οπλισμό και φόρτο μάχης

Λύση- αρμολόγηση ατομικού οπλισμού

Κολύμβηση 100 μ. στην ανοικτή θάλασσα

Κωπηλασία 100 μ. προς την ακτή

Διέλευση στίβου εμποδίων

Διελκυστίνδα 2 καλύτερων ομάδων για ανάδειξη νικητή



Παράλληλα η Σχολή, στο πνεύμα της εξωστρέφειας, πραγματοποίησε:




1. Εξόδους κάθε Τετάρτη σε παρακείμενους οικισμούς (Σίβηρη, Φούρκα, Ποσείδι) ως προβολή της Σχολής.

2. Εθιμοτυπική επίσκεψη στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τους τροφίμους της οποίας ξενάγησε στον καταυλισμό της Σχολής.

3. Τέλος προσκάλεσε και είχε την τιμή να παραθέσει δείπνο στον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις του ΑΠΘ στον καταυλισμό της Σχολής.








Σχόλιο: Καλά θα κάνουν κάποιοι να κάνουν και ένα πέρασμα εκεί που τα τα Κομάντο της Σχολής Ασκούνται …Το ότι γνωρίζουν παραπάνω γράμματα οι Σπουδαστές από κάποιους άλλους ,δεν έβλαψε και κανέναν…Το ότι τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στις Στρατιωτικές Ασκήσεις ίσως και να τους προβληματίσει!!

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.