Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ... ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τα τελευταία χρόνια μια γυναίκα έχε δημιουργήσει μια όμορφη φιλία με τρία αλεπουδάκια που έχουν τις φωλιές τους στο δάσος του ορειν...







Τα τελευταία χρόνια μια γυναίκα έχε δημιουργήσει μια όμορφη φιλία με τρία αλεπουδάκια που έχουν τις φωλιές τους στο δάσος του ορεινού Κάκκαβου, τα οποία την εμπιστεύτηκαν, την πλησιάζουν άφοβα και την επισκέπτονται δύο φορές την ημέρα στο σπίτι της στο χωριό της Μεγάλης Παναγίας.






«Εδώ και λίγα χρόνια αρχίσαμε να βλέπουμε διάφορα άγρια ζώα να έρχονται, ενώ πριν δεν πλησίαζαν στο χωριό. Πρότινος ένα ζαρκάδι ήταν δίπλα στον φράχτη μας. Επίσης πολλές φορές έρχονται λαγοί. Οι αλεπούδες πλησιάζουν πιο εύκολα τους ανθρώπους. Αν δεν τις τρομάξεις, εξημερώνονται γρήγορα» λέει η κυρία Αδραχτά.


Στην αρχή ξεκίνησε να επισκέπτεται το σπίτι μόνο μια αλεπού για να φάει φρούτα από τα δέντρα της φάρμας. Στη συνέχεια όμως έφερε και παρέα. Και τώρα πια έρχονται τα απογεύματα του καλοκαιριού σχεδόν καθημερινά. «Έρχονται αθόρυβα, συνήθως το σούρουπο. Μερικές φορές και το πρωί. Έτρωγαν τα φρούτα που έπεφταν από τα δέντρα. Αρχίσαμε να βάζουμε διάφορες λιχουδιές συνήθως από το φαγητό μας. Κάθε μέρα πιο κοντά και πλησίαζαν. Μέχρι που άρχισαν να τρώνε από το χέρι μας. Τώρα έχει η καθεμία το πιατάκι της. Κάθονται κοντά μας και μας παρακολουθούν με περιέργεια» εκμυστηρεύεται η κυρία Αδραχτά.



Η επίσκεψη των αλεπούδων, είναι αλήθεια ότι ανησυχεί την κυρία Αδραχτά. «Κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό αυτό που κάνουμε. Εμπιστεύονται τους ανθρώπους αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Είναι μικρά ζώα και όχι ενήλικα και όταν βρίσκουν έτοιμο φαγητό δεν μαθαίνουν να κυνηγούν» λέει η ίδια.

Πηγή: halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.