Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ...;;;

Μπορεί να «καιγόμαστε» από τον καύσωνα αλλά άνοδο του θερμομέτρου βλέπουμε και στις πωλήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων! Τ...

Γιατί αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα των χαρατσιών;




Μπορεί να «καιγόμαστε» από τον καύσωνα αλλά άνοδο του θερμομέτρου βλέπουμε και στις πωλήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων!

ΤΩΝ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ και ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (ΣΕΑΑ), τον Ιούλιο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +19,7%, σε σχέση με τον έβδομο μήνα της προηγούμενης χρονιάς!




Συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου αυτού του έτους, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +8,0% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Αναμφίβολα είναι μία νότα… αισιοδοξίας, παρότι οι 58.777 ταξινομήσεις του πρώτου επταμήνου του έτους, είναι ακόμα έτη φωτός μακριά από τον προ κρίσης μέσο όρο (στο -61,3% σε σχέση με την περίοδο 2000-2009).

Αύξηση παρατηρείται και στα καινούργια φορτηγά, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά -24,5% ως προς 2016.

Γιατί όμως αυξήθηκαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, κυριότερη αιτία της αύξησης των πωλήσεων είναι οι εταιρικές και τα “νοικιάρικα” αυτοκίνητα, που έχουν αυξηθεί κυρίως λόγω της αύξησης του τουρισμού. Είναι οι λεγόμενες εποχιακές πωλήσεις…

Βέβαια άνοδο σημειώνουν και οι πωλήσεις λιανικής, αφού πλέον η ανελαστική ανάγκη έχει φτάσει στο απόγειο της, λόγω της μεγάλης ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στης Ελλάδα (άνω των 3 χρόνων, όταν στην Ε.Ε. είναι στα 5,5!).
Τα αυτοκίνητα δεν είναι αθάνατα και πλέον πολλοί κάτοχοι τα… ζυγίσουν και διαπιστώνουν οτι συμφέρει η αγορά ενός καινούργιου, σύγχρονου και… φρέσκου αυτοκινήτου, από το να συνεχίζουν να συντηρούν το παλιό, που καίει περισσότερο και πλέον ζητάει… πολλά.

Οι εκτιμήσεις για το επόμενο πεντάμηνο είναι οτι οι πωλήσεις θα αυξηθούν και άλλο -κυρίως οι λιανικές- με τις συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων να αναμένεται να ξεπεράσουν τις 85.000, για φέτος.
Κι αν το νούμερο αυτό φαίνεται σε κάποιους υψηλό, θυμίσουμε οτι προ κρίσης οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ήταν κατα μέσο όρο στις 280.000 το χρόνο.
Σημειώστε πως στην Πορτογαλία των έντεκα εκατομμυρίων κατοίκων, το 2012 των μνημονίων και της Τρόικας, οι πωλήσεις έφτασαν τις 95.000, ενω σήμερα θα αγγίξουν τις 300.000 καινούργια αυτοκίνητα… newsauto.gr

H θέση του ΣΕΑΑ περί φορολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.