Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΑΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ!

- Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα - Από το απόγευμα του Σαββάτου (05.08.2017), το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Στο νοσοκο...






- Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα - Από το απόγευμα του Σαββάτου (05.08.2017), το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης - Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017) - Δείτε φωτογραφίες





Για τρίτη ημέρα, μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα, που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017). Έχουν καεί περισσότερα από 20.000 στρέμματα. Από το απόγευμα του Σαββάτου (05.08.2017), τα Κύθηρα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Και ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι, η φωτιά είχε μικροεστίες, οι άνεμοι εντάθηκαν και «φούντωσαν» ξανά την πυρκαγιά, σπάζοντάς την σε δύο μέτωπα, σπρώχνοντάς το ένα ανεξέλεγκτα προς τα νοτιοδυτικά και το άλλο βορειοανατολικά. Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν.




Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Για λόγους ασφαλείας οι αρχές έδωσαν εντολή για άμεση εκκένωση του μοναστηριού της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τους μοναχούς και τους επισκέπτες. Η Παναγιά Μυρτιδιώτισσα είναι η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα έχουν ενισχυθεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, που έχει μεταβεί στο νησί, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα».

«Δίνουμε όλοι τη μάχη, με επικεφαλής την πυροσβεστική για τον έλεγχο μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς», πρόσθεσε.

Κύθηρα Πυρκαγιές
Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, αν χρειαστεί θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με τις επίγειες να συνεχίζουν την κατάσβεση όλη τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.