Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΤΩΡΑ, ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΜΒΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ...

Φαντάζεστε να είχε συμβεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας; Τι καταστροφές και απώλειες θα προκαλούσε; Το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο Pub...







Φαντάζεστε να είχε συμβεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας; Τι καταστροφές και απώλειες θα προκαλούσε;

Το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο Public Radio International, βασιζόμενο σε στοιχεία από τον όλεθρο που προκάλεσαν οι ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, ανέπτυξε μία απλή εφαρμογή που μας επιτρέπει να “μεταφέρουμε” εικονικά τις συνέπειες μίας ατομικής βόμβας στην περιοχή μας, μέσω ενός διαδραστικού χάρτη.




Αν λοιπόν η ατομική βόμβα της Χιροσίμα χτυπούσε το κέντρο της Αθήνας (με σημείο μηδέν την πλατεία Ομονοίας), σύμφωνα με τον χάρτη, σε ακτίνα μισού μιλίου (πλατεία Βάθη, Ψυρρή, Πανεπιστήμιο, Εξάρχεια, Μεταξουργείο) θα σκοτώνονταν το 90% των ανθρώπων, ενώ σε ακτίνα ενός μιλίου (Βικτώρια, Πεδίον του Άρεως, Λυκαβηττός, Κολωνάκι, Σύνταγμα, Πλάκα, Ακρόπολη, Θησείο, Κεραμεικός) θα σκοτώνονταν το 70% των ανθρώπων, ενώ τα πάντα θα ισοπεδώνονταν από την ισχύ της έκρηξης.

Σε απόσταση τριών μιλίων από το “σημείο μηδέν” (δηλαδή μέχρι και σε περιοχές όπως το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Γαλάτσι, η Φιλοθέη, ο Βύρωνας, η Δάφνη, η Νέα Σμύρνη και η Καλλιθέα) τα κτίρια θα υφίσταντο σοβαρές ζημιές από την έκρηξη.

Σε ακτίνα 12 μιλίων από το σημείο της έκρηξης, δηλαδή ακόμα και σε περιοχές όπως η Σαλαμίνα, η Ελευσίνα, οι Θρακομακεδόνες, ο Διόνυσος, η Πεντέλη, τα Σπάτα, το Κορωπί και η Βουλιαγμένη, θα έσπαγαν τζάμια από την έκρηξη, όμως τα κτίρια θα ήταν ασφαλή.

Πατήστε ΕΔΩ για την εφαρμογή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.