Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΣ ΑΞΙΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΟΝΑ; ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ...

Η νονά είναι η πνευματική μητέρα του παιδιού, ένας ρόλος σημαντικός και τιμητικός. Και ως τιμητική θα πρέπει να εκλάβετε την πρόταση των ...




Η νονά είναι η πνευματική μητέρα του παιδιού, ένας ρόλος σημαντικός και τιμητικός. Και ως τιμητική θα πρέπει να εκλάβετε την πρόταση των φίλων σας, να βαφτίσετε το παιδί τους.

Αφού, λοιπόν, έχετε κατανοήσει ότι νονά δε σημαίνει, στέλνω δώρα κι έβγαλα την υποχρέωση, αλλά θα πρέπει να έχετε συχνή επαφή με το βαφτιστήρι, ας δούμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις για τη μέρα του μυστηρίου.


Τι αγοράζει η νονά ή ο νονός για τη βάπτιση
Τα βαπτιστικά ρούχα, παπούτσια
Το βαπτιστικό σταυρό
Το βαπτιστικό κουτί που μέσα περιέχει:
δύο πετσέτες χεριών και μια μεγάλη,
Ένα μπουκάλι για να βάλετε το λάδι
Σαπούνι
Λαδόπανα
3 Κεράκια
Και τη λαμπάδα
Τα μαρτυρικά




Αν οι γονείς επιλέξουν να στολίσουν την κολυμβήθρα ή την εκκλησία, συνεννοείστε αν θα τα αναλάβετε εσείς ή όχι. Δεν είναι υποχρεωτικό, να συνεισφέρετε εσείς.
Ωστόσο, αφήνετε ένα συμβολικό ποσό στο Ναό, που θα γίνει το μυστήριο. Αφορούν τα λειτουργικά έξοδα.
Σε κάποιες περιοχές, η νονά αγοράζει την τούρτα, που θα κόψουν στη δεξίωση, αν γίνει. Σε κάποιες άλλες, αγοράζει τα γλυκά που προσφέρουν μετά τη βάπτιση και σε άλλες, δεν ανακατεύεται σε αυτά. Εξαρτάται καθαρά από την περιοχή και τι είθισται σε αυτή.
Φροντίστε λίγες μέρες πριν τη βάπτιση να περνάτε κάποιες μέρες με το μωρό, ώστε να σας γνωρίσει καλύτερα και να νιώθει ασφάλεια στην αγκαλιά σας, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.






Μετά τη βάπτιση


Αν εσείς και η μαμά του μωρού, είστε των παραδόσεων και τις τηρείτε, μετά τη βάπτιση έχετε τις εξής υποχρεώσεις:


Τρεις μέρες μετά τη βάπτιση, μαζί με τη μαμά κάνετε το πρώτο μπάνιο του μωρού, μετά το μυστήριο. Γιατί, θα πρέπει να ξέρετε ότι το μωρό για 3 μέρες μένει λαδωμένο.
Για τρεις Κυριακές μαζί με τη μαμά, πηγαίνετε το μωρό για να λάβει την πρώτη του Θεία Κοινωνία. Μάλιστα, σε διάφορες περιοχές η νονά είναι εκείνη που κρατά το μωρό, όταν μεταλαμβάνει. Επειδή, μπορεί να έχετε υποχρεώσεις και δεν είναι εφικτό και τις τρεις Κυριακές να παραβρεθείτε, μπορείτε να πάτε σε μία.
Και το βασικότερο, μετά τη βάπτιση και για πάντα, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε το βαφτιστήρι σας. Να έχετε επαφή μαζί του, ακόμη και όταν το φέρουν οι συγκυρίες και είναι δύσκολο, και να μην παραλείπετε να του δείχνετε και του λέτε πόσο το αγαπάτε.

mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.