Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο,ΤΙ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ: ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ!

Αρχαιολόγοι στην Τουρκία ανακάλυψαν ότι δομικά υλικά από το ναό της θεάς Αθηνάς χρησιμοποιήθηκαν πριν από 64 χρόνια για την κατασκε...







Αρχαιολόγοι στην Τουρκία ανακάλυψαν ότι δομικά υλικά από το ναό της θεάς Αθηνάς χρησιμοποιήθηκαν πριν από 64 χρόνια για την κατασκευή τεμένους στη γειτονιά Σεγιτλί στη Μανίσα (αρχ. Μαγνησία του Σιπύλου).




Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι οι πέτρες από το ναό της θεάς Αθηνάς στην αρχαία πόλη Αιγές έλειπαν, και πως κάποιος τις είχε ξηλώσει και μεταφέρει.
Ξεκίνησαν να ερευνούν τους οικισμούς κοντά στο ναό και ανακάλυψαν ότι τα δομικά υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τεμένους πριν από 64 χρόνια.

Ο Ναζίφ Γκιουρτζά, κάτοικος της περιοχής, επιβεβαίωσε ότι οι περίοικοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πέτρες και κολόνες από το ναό της θεάς Αθηνάς (ο οποίος είχε κατασκευαστεί πριν από 2.800 χρόνια) για να χτίσουν το τέμενος, σε ποσοστό σχεδόν 100%.


Ναζίφ Γκιουρτζά

Ο δρ Γιουσούφ Ζενγκίν, πρόεδρος της επιτροπής ανασκαφής του ναού και καθηγητής στο τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Τζελάλ μπαγιάρ στη Μανίσα, δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στο τζαμί: «Το τζαμί στη γειτονιά Σεγιτλί χτίστηκε το 1953. Γνωρίζουμε ότι οι στήλες στην είσοδό του προέρχονται από το ναό της θεάς Αθηνάς. Χρησιμοποίησαν δομικά υλικά από έναν ιερό χώρο, για την ανέγερση άλλου ιερού χώρου».

pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.